SL
EN DE IT

Michelin znova na obrobju Kranja: Gostilni Krištof tudi letos dve priznanji

09. 09. 2022

Gostilna Krištof iz Predoselj je na letošnji razglasitvi izbora restavracij Michelin Slovenija, in to že tretje leto zapored, prejela zeleno deteljico in zraven še priporočilo.

 

»Omemba v najbolj znanem gastronomskem vodniku nam ogromno pomeni,« pravi chef Uroš Gorjanc iz Gostilne Krištof. Ta gostilna iz Predoselj je tudi na letošnji razglasitvi izbora restavracij Michelin Slovenija, in to že tretje leto zapored, prejela zeleno deteljico in zraven še priporočilo.

 

Chef Gorjanc, ki je sicer doma na drugem, torej južnem obrobju Kranja, še doda: »Zelena deteljica, ki označuje trajnostno kulinarično vizijo, ima v mojih očeh enak lesk kot Michelinova zvezdica.« Kajti, doda sogovornik, že omemba v »najbolj znanem svetovnem kulinaričnem vodniku je veliko priznanje za Gostilno Krištof. To za nas pomeni več gostov, več dela in več zelenih kulinaričnih zgodb

 

Omemba v Michelinovem vodniku pa je tudi priznanje gorenjskim kmetovalcem, poudari chef Gorjanc: »S trdim delom nam omogočajo bogastvo vsega, kar lahko predstavimo na krožniku. Vesel sem, da lahko s svojim znanjem vse te izvrstne domače izdelke povežem v vrhunsko celoto

 

Poleg zelene deteljice je Gostilna Krištof prejela tudi Michelinovo priporočilo.

 

Spotoma: omenjeno priznanje je dobila tudi Restavracija 1906, ki jo v blejskem Hotelu Triglav vodi chef Aleš Fende, sicer doma v Kranju Za konec morda še to: Kranj se letos poteguje za naziv Evropska destinacija odličnosti, ta pa »v ospredje postavlja manjše, a zanimive destinacije, ki ponujajo pristna doživetja in omogočajo odkrivanje bogate lokalne turistične ponudbe.« Del te ponudbe je vsekakor tudi v prihodnost zazrta gastronomija, pa naj bo v obliki dolge mize ali vrhunskih zgodb, ki jih pišejo mnogi kranjski chefi.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo