Picerija Orli

Picerija Orli je ena najboljših v Kranju. Testo fermentira 48 ur, skrbna izbira sestavin. Uvrstitev v kulinarični vodnik Gault & Millau.

»Lahko rečem, da po dveh letih nenehnega dela testo obvladam do potankosti,« je zadovoljen Erik Bukovac, vodja Picerije Orli in tudi tisti, ki v Orlih čisto vsakokrat zamesi testo. Kot še doda, pri pripravi testa, fermentiranega vsaj 48 ur, ni nikakršnih bližnjic.

»Ko smo morali leta 2020 gostinci za nekaj mesecev zapreti vrata, nisem mogel biti pri miru. Že vse življenje sem vajen dela in discipline,« začne pripovedovati Erik Bukovac, vodja Picerije Orli. V preteklosti je bil uspešen vaterpolist in tudi kapetan slovenske reprezentance, športna pot ga je med drugim popeljala v Italijo.

A ne v tujini, temveč v domačem Kranju je Erik Bukovac našel navdih za novo poglavje Picerije Orli, ki na severnem obrobju kranjske občine stoji že več kot 30 let. Najprej je obiskal tečaj peke kruha z drožmi, ki ga je pripravila Kranjčanka Nataša Naneva, kasneje se je povezal še z drugimi mojstri peke z drožmi.

Picerija Orli je ena od redkih, ki je uvrščena v slovensko izdajo kulinaričnega vodnika Gault & Millau. Tako leta 2022 kot tudi 2023 so jim inšpektorji rumenega kulinaričnega vodnika podelili oznako POP, ki označuje trendovska zbirališča s kakovostno ponudbo hrane.

Fokusa v tej piceriji niso usmerili le v testo, temveč tudi v sestavine: uporabljajo samo pelate san marzano, pršut je iz Parme, tu so še siri grana padano, bivolja mocarela, dimljena rikota …

Poleg klasike boste tu našli še posebne, sezonske pice. In ne spreglejte lokalno obarvanih pic, denimo lovske (na katero razporedijo divjačinsko salamo iz sosednjega Mesarstva Kern) in kranjske (dopolnjena s kranjsko klobaso iz bližnjega Mesarstva Čadež).

Ker je zanimanje za tovrstne pice izjemno, vam toplo svetujemo, da pred prihodom v Picerijo Orli pravočasno rezervirate mizo.   Lokacija
: Tenetiše 40, 4204 Golnik (google zemljevid)

 Odpiralni čas:
sre. – ned.: 12.00–22.00
pon., tor. zaprto

 Kontakt:
+386 4 256 11 98
www.orli.si
FB | IG

 

Foto: Rožle Pajntar

Sorodne vsebine

V Restavraciji Stara Pravda imajo širok nabor zorjenih steakov. Najboljši zrezki v Kranju po mnenju spletnega vodiča Restaurant Guru.

Restavracija Stara Pravda

Spletni vodič Restaurant Guru je leta 2023 ocenil, da tu pripravljajo najboljše zrezke v ...

Lepa narava, žuborenje Save, hrana in pijača – vse to je Bazen Bar & BBQ. Sem lahko zavijete na zajtrk ali kavo, ko ste žejni ali lačni.

Bazen Bar & BBQ

Na otoku se v objemu narave in reke Save nahaja Bazen Bar & BBQ, ...

Projekt Burger ponuja gurmanske burgerje. Sami pečejo bombetke, govedina je slovenska. Tudi ostala ponudba je urbana, izbrana in trendovska.

Projekt Burger

Projekt Burger je bil v kulinaričnem vodniku Gault Millau Slovenija 2021 omenjen z oznako ...