SL
EN DE IT

Gorenjski muzej

Gorenjski muzej je osrednja gorenjska galerijska in muzejska inštitucija, ki svoje poslanstvo gradi na podlagi nosilnih zbirk: arheološke, etnološke, starejše, umetnostne, kulturne in novejše zgodovine ter sodobnosti, kabineta slovenske fotografije, likovne ustvarjalnosti Gorenjske in prešerniane. Muzej je usmerjen v nenehno komuniciranje z okoljem - dediščino predstavljamo z razstavami, publikacijami, na delavnicah, študijskih krožkih in predavanjih.

Stalne in občasne razstave, zbirke, koledar ter več informacij o Gorenjskem muzeju najdete TUKAJ.

Glavna razstavišča Gorenjskega muzeja so grad Khislstein, Mestna hiša in Prešernova hišaKostnica in Galerija Prešernovih nagrajencev Kranj v Kranju (tri dislocirane enote pa so v Bohinju Muzej Tomaža Godca, Planšarski muzej in Oplenovo hišo).


  • Lokacija: Tomšičeva ulica 42, 4000 Kranj (google zemljevid)
  • Odpiralni čas: Grad Khislstein, Mestna hiša in Prešernova hiša so odprte vsak dan, z izjemo ponedeljka, med 10. in 18. uro. Za najavljene skupine tudi izven odpiralnega časa. Zaprto: ponedeljek, 1.1, 1.5, 1.11, Velika noč in Božič.
  • Vstopnina: 3€ (odrasli), 2,30€ (otroci, mladina, upokojenci), 6€ (družinska) / Muzejska pot: 7€ (odrasli), 5€ (otroci, mladina, upokojenci), 14€ (družinska); celoten cenik najdete tukaj.
  • Kontakt: Gorenjski muzej / tel. 04 201 39 50  / info@gorenjski-muzej.si
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo