SL
EN DE IT

Gregorjevo

marec 2021

Več

Koristne povezave:

Fotogalerija


GREGORJEVO
Vabljeni na virtualne delavnice

Gregorjevo je med ljudmi veljalo za prvi pomladni dan in dan, ko se ženijo ptički. Za njihovo svatbo so jim v grmovja nastavljali različne dobrote, ki so jih na koncu pojedli presrečni otroci. Zato ni čudno, da se je gregorjevo med Slovenci uveljavilo tudi kot praznik zaljubljencev. Na predvečer godu sv. Gregorja tradicionalno »vržemo luč v vodo« in se poslovimo od kratkih zimskih dni in pozdravimo pomlad.

V Kranju smo praznik tradicionalno obeležili s spustom gregorčkov po reki Kokri, žal pa letos zaradi varnostnih ukrepov dogodka ne bo.

Vabljeni k ogledu treh zabavnih in domišljijskih virtualnih delavnic izdelovanja gregorčkov v sodelovanju z Mojstrom Simetom, Stolpom Pungert in Zavodom za turizem in kulturo Kranj. Delavnice so namenjene različnim starostnim skupinam in ročnim spretnostim otrok, ker varujemo okolje, pa bomo pri izdelovanju uporabili naravne materiale.

 

Fotografije ali videe svojih gregorčkov lahko pošljete na Simona.Mohoric@visitkranj.si do 14. marca in se s tem potegujete za super nagradne pakete gregorčkov Mojstra Simeta.

 

S sodelovanjem v nagradni igri se strinjate z objavo videa ali fotografije na družbenih omrežjih in spletni strani Visit Kranj. 

 

  • Izdelaj svoj pravi raft! (primerno za predšolske otroke)

 

 


  • Čolnič iz lubja! (primerno za mojstre do 10. leta)

 

 


  • Čolnič na vzmet! (za male in velike mojstre)

 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE