Krančkov karneval

Februar 2025
Središče mesta

KRANČKOV KARNEVAL
Februar 2025

Več informacij o Krančkovem karnevalu 2025 bo znanih in objavljenih v prihajajočih mesecih.Krančkov karneval je pustno rajanje za male in velike maske, ki poteka v središču mesta. Letos bo zabavno glasbeni program potekal na dveh osrednjih odrih (Glavni trg in pred Prešernovim gledališčem). Krančkov karneval bo v središču Kranja potekal v soboto, 10. februarja 2024, med 10. in 14. uro.

Fotogalerijo Krančkovega karnevala 2024 si lahko ogledate TUKAJ.

Obeta se nam pustna zabava s čarovnikom Gregom, Dejanom Dogaja, harmonikarskim orkestrom glasbene šole Bučar in DJ-jem. Po mestu bo dišalo po pustnih dobrotah.

Z ali brez maske vas vabimo, da se pridružite Krančkovemu karnevalu.

PROGRAM

Glavni trg:
10.00-11.00: Čarovnik Grega
11.00-12.00: DJ Seba
12.00-13.00: koncert Dejan Dogaja
13.00-14.00: DJ Seba

Pred Prešernovim gledališčem:
11.00-13.00: Harmonikarski orkester Bučar

Mesto bodo obiskali KURENTI in se pridružili pustnemu rajanju. Z nami bodo tudi kranjske maskote: Kranček, Krančica, Čebela in Mamut.

Poiščite FOTOKOTIČEK, naj spomin na letošnje pustno rajanje ostane v vašem spominu in na fotografiji.

Stolp Pungert:
16.30: Pustna noč v Stolpu Pungert (v organizaciji zavoda Sotočje otroškega veselja)

KRANČKOV KARNEVAL
Februar 2024

Več informacij o Krančkovem karnevalu 2024 bo znanih in objavljenih v prihajajočih tednih oz. mesecih.


 

Krančkov karneval je pustno rajanje za male in velike maske, ki poteka v središču mesta na Glavnem trgu. Vselej je prisoten tudi spremljevalni program z animacijo, poslikavo obrazov in okušanjem pustnih dobrot.

KRANČKOV KARNEVAL
Februar 2024

Krančkov karneval, pustno rajanje za male in velike maske. Na Glavnem trgu bo od 10. ure dalje pustna diskoteka vse maske vabila na ples, spremljevalni program pa bo poskrbel za animacijo, poslikavo obrazov in okušanje pustnih dobrot.

Kranjčica in Kranjček najmlajše vabita v Letno gledališče Khislstein, na pustno rajanje z Romano Krajnčan ob 11. uri. Program, ki poskrbi tako za stare kot za mlade, ki kaže na spoštljiv odnos do starih slovenskih običajev in tradicije ter hkrati poskrbi za svež in sodoben pridih, postavlja Krančkov karneval med ponosne člane Evropskega združenja karnevalskih mest.

Ob tem smo ohranili še predstavitev tradicionalnih slovenskih mask. Tako se bo čez staro mestno jedro sprehodilo čez 100 kurentov in korantov.

Obvestilo o zaporah, parkiriščih itd. v času dogodka

Zaradi prireditve bodo med 9:00 in 14:00 uro popolnoma zaprte naslednje ceste in trgi:

  • Glavni trg s Hlebšovim podhodom
  • Prešernova ulica
  • Poštna ulica
  • Jenkova ulica

 

V času prireditev bo določena intervencijska pot, ki bo omogočala vstop in izstop za stanovalce v mestnem jedru in sicer bo potekala na relaciji: Poštna ulica, Tavčarjeva ulica, Cankarjeva ulica, Tomšičeva ulica do Reginčeve ulice in preko Maistrovega trga. Vseeno zaradi pričakovane gneče stanovalcem priporočamo, da svoje avtomobile parkirajo izven mestnega jedra.

Na dan prireditve bo parkirišče pri Čebelici na voljo zgolj stanovalcem mestnega jedra s parkirnimi dovolilnicami.

Obiskovalce naprošamo, da uporabijo za dostop do mestnega jedra, pridejo peš oz. uporabijo druga javna parkirišča.