Srednjeevropski turnir v odbojki na mivki

Julij 2024
parkirišče Stara Sava

SREDNJEEVROPSKI TURNIR V ODBOJKI NA MIVKI
Julij 2024

Več informacij o srednjeevropskem turnirju v odbojki na mivki 2024 bo znanih in objavljenih v prihajajočih mesecih.


 

Kranj je julija prizorišče srednjeevropskega turnirja v odbojki na mivki serije MEVZA Championship Tour. Gre za najmočnejše tekmovanje v odbojki na mivki v Sloveniji, na njem pa se bodo pomerili najboljši igralci in igralke v Srednji Evropi.

SREDNJEEVROPSKI TURNIR V ODBOJKI NA MIVKI
26. – 29. julij 2023

Kranj bo med 26. in 29. julijem prizorišče srednjeevropskega turnirja v odbojki na mivki serije MEVZA Championship Tour. To bo najmočnejše tekmovanje v odbojki na mivki v Sloveniji letos, na njem pa se bodo pomerili najboljši igralci in igralke v Srednji Evropi. Videli bomo državna prvaka Nejca Zemljaka in Klemna Šena, med izredno močno tujo zasedbo pa tudi udeležence olimpijskih iger!

Po več kot 20 letih organizacije državnega prvenstva v odbojki na mivki se Kranj podaja stopničko višje – v središču mesta bo potekal mednarodni turnir serije MEVZA Championship Tour. Zavarovalnica Sava Kranj Open 2023 bo najmočnejši turnir v odbojki na mivki v Sloveniji v letu 2023, saj se bodo na njem borili najboljši igralci iz Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Izraela, in Slovenije. Slovenske barve bodo zastopale moške dvojice Zemljak/Šen, Boženk/Jakopin, Pokeršnik/Renko, Novak/Zemljič in ženska dvojica Morgan/Maček.

Vstopnice za Zavarovalnica Sava Kranj Open 2023 so že na voljo na Eventimu.

Turnir bo potekal v naravnem amfiteatru prizorišča “parkirišče Stara Sava” (Google zemljevid). V sredo, 26. 7., bodo na sporedu kvalifikacije, kjer si bodo 4 ekipe na kategorijo (4 moške in 4 ženske ekipe) priborile mesto na glavnem delu turnirja, medtem ko bo 12 ekip na kategorijo uvrščenih direktno glede na točke in državo. Vse slovenske ekipe so že direktno uvrščene na glavni del turnirja. Skupno 16 uvrščenih ekip na kategorijo se bo v četrtek, 27. 7., med seboj pomerilo v 4 skupinah po 4 ekipe. Zmagovalna ekipa v vsaki skupini se bo uvrstila neposredno v petkov četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene pa bodo med seboj, ravno tako v petek, igrale osmino finala. Na zadnji tekmovalni dan, v soboto, 29. 7., bodo na sporedu le še polfinala in boji za medalje.

  • Seznam vseh ženskih ekip → TUKAJ
  • Seznam vseh moških ekip → TUKAJ

 

Spletni prenos, rezultati in razpored bodo na voljo TUKAJ.