Scottov kolesarski vzpon na Jošta

Scottov kolesarski vzpon na Jošta

4. 5. 2024 ob 10. uri

Prva sobota v maju bo zopet rezervirana za kolesarski vzpon na Jošta. Kolesarska dirka je dolga 5 km, s 450 m višinske razlike, najtežja sta prvi in zadnji kilometer, zaradi katerih se je vzpona prijel vzdevek »mučilnica za kolesarje«.

Lanska zmagovalca, Andrea Calza (16:11) in Laura Šimenc (19:30), sta tudi postavila nova rekorda proge, ki ju bo težko preseči. Laura Šimenc, ki se je pred dvema tednoma poročila, bo kljub temu skušala doseči nov najboljši čas.

 

V cilju, na vrhu Jošta vas bo pričakal glas Tonija Cahunka, ki bo tekmovalcem poskušal olajšati zadnje metre, obiskovalcem pa postregel z zanimivimi podatki glede same dirke. Vsem obiskovalcem bo na vrhu brezplačno na voljo organizatorjeva stojnica z brezalkoholnimi pijačami in raznimi prigrizki, za najmlajše pa tudi manjše presenečenje.

Vsi prijavljeni kolesarji prejmejo darilno vrečko, topel obrok ter pijačo, za rekorda pri moških in ženskah je obljubljena denarna nagrada, vsi prijavljeni pa sodelujejo tudi v žrebu za Scottovo kolo, ter ostale nagrade kot so masaže, dres našega vrhunskega kolesarja, kolesarski pripomočki in še mnogo drugega.

Štartnina do 1. 5. je 20 eur, kasneje pa 25 eur. Prijavite se lahko TUKAJ

Seveda pa vabljeni tudi navijači ter vsi ljubitelji kolesarstva!

 

Sorodne vsebine

Jesen v Kranju_2023_Visit Kranj_hero

Kaj početi v Kranju v letu 2024?

Pripravili smo vodnik z mesečnimi predlogi, kaj početi v Kranju – kje jesti, piti, ...