Kranj – Hrastje – Voklo – Voglje –Vodice – Kranj

Pot je primerna za treking in gorska kolesa. Večji del poti smo na makadamskih in gozdnih poteh, le skozi vasi Voklo in Voglje nas krajši del pelje po cesti, ki pa ni prometna. Kolesarski izlet je primeren tudi za otroke, saj je pot ravninska ter neprometna. Če boste kolesarili pozno popoldne boste ugledali številne gozdne živali, v gozdu v Vogljah pa vse diši po borovnicah.

Pri semaforiziranem križišču pred Tuš Planetom ali takoj mimo mestnega pokopališča prečkajte obvoznico in se zapeljite proti kmetijski farmi v Hrastjah – začetek poti je makadamski, ki preide v asfaltno cesto, ki vas pelje do farme v Hrastjah. Prečkate cesto ob industrijskem poslopju in zavijete desno mimo njega na gozdno pot. Ko jo prekriža druga, naredite oster ovinek v levo in kmalu desno. Tu se priključite na Kolesarsko pot št 3. Sledite ji vse do Vokla dokler na levi ne vidite cerkve.

Zemljevid poti (.gpx format) lahko prenesete TUKAJ.

Po cesti skozi vas zapeljete zopet na kolovozno cesto, ki vas pripelje v Voglje, kjer zavijete desno spet na polje. Na koncu polja zavijete na lep in razgiban gozdni kolovoz, ki vas pripelje do Vodic. Izberite levo pot, ki vas vodi po lepi gozdni poti ob avtocesti, ki jo prečkate s podhodom in po drugi strani kmalu prispete do nadvoza. Če pri nadvozu zavijete levo ali naravnost pridete do Vodic, če želite nazaj v Kranj, pa pojdite čez most in po drugi strani nazaj. Gozdna pot se malo pred vasjo Voglje priključi prvi in tako se vrnete po poti, kjer ste prišli. 


Zahtevnost: 2/5

Čas s kolesom: 1-1,5 ure

Dolžina:  20,3 km

Višinska razlika: ravninska trasa

Podlaga: makadam

Izhodišče: parkirišče pred Qlandio ali Tuš planetom

Zemljevid poti: .gpx format (prenesi >> TUKAJ)

Sorodne vsebine

cycling-828646_1280.w680h405c

Kolesarska pot na Sv. Mohor

Pot za ljubitelje gorskega kolesarjenja, ki je primerna tudi za začetnike gorskega kolesarjenja z ...

skofja_loka_jost_gantar_4_orig_jpg-photo-l.w680h405c

Čez Sorško polje do Škofje Loke

Kolesarska pot po Sorškem polju od Kranja do Škofje Loke je primerna za družinski ...