Učna pot ob reki Kokri

Učno pot ob reki Kokri najdete med Visokim in Tupaličam oziroma med Kranjem in Preddvorom. Pot je dolga malo manj kot 2 kilometra in je opremljena s petimi informativnimi tablami o zgodovini Kokre, njenih lepotah ter naravnih vrednotah, ki nas na tem sprehodu spremljajo. Zagotovo vas bo očarala tri metre visoka geološka piramida, ki jo najdete blizu športnega parka Rapa. Vanjo so vgrajeni barviti kamni nepravilnih oblik s kokrških prodišč. Predstavlja nam geološko pestrost kamnov, ki jih reka prinaša, brusi in odlaga na svoji poti.

Rečeno je, da je območje ob piramidi geomantična točka z zdravilno močjo. Če se boste zadrževali ob piramidi, vam bo polje okoli nje dalo toliko energije, kolikor je potrebujete. Ta energija pa vam bo pomagala premagati rahle prehlade, utrujenost, nervoznost in manjše glavobole. K dobri energiji in k prijetni senčki dodaja še spominski drevored 88 lip – po eno izmed njih je leta 1985 posadila vsaka družina KS Visoko. Na poti si lahko privoščite še osvežitev v Kokri ali počitek na eni izmed klopi. 

Na pot pa se lahko odpravite tudi s kolesom iz Kranja – glej kolesarska pot – Kranj – Predoslje – Visoko – ob Kokri – Breg ob Kokri – Brdo- Ilovka – Kranj.


Izhodiščna točka: Visoko, športni park Rapa
Dolžina poti: 
2 km
Čas poti: 
30 min
Zahtevnost: 
lahka sprehajalna pot

Tip poti: učna pot

Sorodne vsebine

Savski-drevored.w680h405c

Savski drevored in Struževo

Ta ponuja prijetno ohladitev v vročih poletnih mesecih in miren kotiček, stran od kranjskega ...

DSC_0493.w680h405c

Mamutova pot

Pot se začne in konča na Kokrici pri Kranju. ...

udin-borst.w680h405c

Udin boršt

Udin boršt je zaradi svojih naravnih, podeželskih in kulturnih znamenitosti ter lege v osrčju ...