SL
EN DE IT

Jazz Kamp Kranj

avgust 2021 | različne lokacije mestnega jedra

Več

Koristne povezave:

Program Fotogalerija


Jazz Kamp Kranj 
19. - 28. avgust 2021

Jazz Kamp Kranj tradicionalno gosti izvrstne glasbenike iz vsega sveta. Gre za mednarodni glasbeni festival, ki nas že od leta 2004, v poletnih večerih, razvaja s serijo jazz koncertov. Organizirata ga glasbenika, kranjčana, brata Gregor in Primož Grašič, na njem pa so se do sedaj zvrstila velika imena svetovne jazzovske scene.

 

Svojo 18. izvedbo bo Jazz Kamp Kranj doživel med 19. in 28. avgustom.

Prvi večer bo nastopila hrvaška pevska legenda Zdenka Kovačičeč ob spremljavi Greenhouse blues banda, tako, da se nam že na začetku obeta eden izmed glasbenih vrhuncev festivala. V petek se bo po dolgem času v Kranju, na odru Jazz Kampa pa sploh premierno, predstavila odlična slovenska, pretežno v tujini delujoča, pevka mlajše generacije Karin Sever. Ob spremljavi » jazzovskih mačkov«;  madžarskega pianista Emila Spayija, kitarista Primoža Grašiča, basista Mátyása Szandaia in bobonarja Aleša Rendle, pripravlja pester izbor jazzovskih skladb, šansonov in uspešnic iz slovenske glasbene zakladnice.

 

V soboto bo na odru Jazz Kampa Kranj nastopila slovenska jazzovska diva Mia Žnidarič ob spremljavi zasedbe pod vodstvom Stevea Klinka.

 

Nedeljski večer bo s šansoni, popularnimi in jazzovskimi glasbenimi uspešnicami popestrila hrvaška vsestranska pevka in igralka Renata Sabljak s svojim sekstetom.

 

Ponedeljkov večer bo, z izborom priredb skladb modernih jazzovskih avtorjev, popestril duet Alba in Leo.

 

V torkov koncertni večer nas bo z glasbenimi poslasticami popeljala Ana Bezjak svojim kvartetom.

 

V sredo, 25. avgusta, se bo prvič v Sloveniji predstavila madžarska zasedba, pod vodstvom odlične pevke Klare Hajdu.

 

Aleksandra Bjelić Aleksijević s svojim kvintetom, v katerem, sodeluje tudi njen mož, odlični srbski pianist Ivan Aleksijević in pestrim raznolikim repertoarajem bo nastopila v četrtek, 26. avgusta.

 

V petek, 27. avgusta, se na oder Jazz Kampa Kranj po dolgem času vrača odlična avstrijska vokalistka Ines Reiger s kvartetom.

 

Koncertni večeri pa se bodo ob romantičnem glasu Nine Strnad in njenega kvinteta zaključili v soboto, 28. avgusta,  pred tem, pa se bodo v soboto dopoldan, v kolikor bodo trenutne razmere to dopuščale, srečali na Jazz Kamp Kranj festu.

 

Tudi letos bodo v okviru Jazz kampa Kranj organizirane vinske pokušine na katerih se bodo predstavili priznani slovenski vinarji.

 

Kot že v preteklosti se Jazz Kamp Kranj začenja s fotografsko razstavo, to pot se bo na samostojni razstavi predstavil Gorazd Uršič. Razstava se odpre v sredo 18. avgusta v Galeriji Pungert.

 

Srečajmo se na jazz koncertih v prijetnem ambientu starega mestnega jedra Kranj in 'uživajmo v odmiku'!

 

  • Fotogalerijo prejšnjih let si lahko ogledate TUKAJ.

 


* Izvedba dogodka se bo prilagajala situaciji nacionalnih varnostnih ukrepov v zvezi s Covid-19.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE