SL
EN DE IT

10. Mednarodni festival likovnih umetnosti

Različne lokacije v starem mestnem jedru

Več

10. Mednarodni festival likovnih umetnosti Kranj – ZDSLU 2021
28. september - 2. november 2021

Mednarodni festival likovnih umetnosti Kranj je največji likovni festival v Sloveniji, na katerem se predstavlja preko 100 avtorjev iz 26 držav Evrope, Azije in Južne Amerike. 


Glavno odprtje festivala bo v petek, 1. oktobra 2021, ob 17. uri na Glavnem trgu v Kranju s pohodom po galerijah in podelitvijo priznanj in nagrad festivala. 


Letošnji festival osmišlja temo Urbani pejsaž – Razumeti naturo, ki se dotika razumevanja narave in prostora skozi razvoj likovne umetnosti, od samih začetkov dojemanja življenja in do tega, kako ga dojemamo danes.

Posebna razstava bo posvečena grafičnim delom Zorana Mušiča in japonskega umetnika Toshihira Hamana. Letošnjo nagrado na temo festivala je Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov podelila družini Zelenko – Karlu Zelenku, Roku Zelenku in Nini Zelenko. Ob tem bodo razstavljena dela avtorjev, ki so bili nagrajeni na mednarodno uveljavljenih likovnih manifestacijah, Prešernove nagrajence in bivše nagrajence našega festivala.

Posebna pozornost bo namenjena osrednji mednarodni razstavi, ki bo postavljena v prostorih Gorenjskega muzeja in nas bo seznanila z umetniško pahljačo avtorjev iz prostora Alpe – Jadran in Evrope. Predstavljen bo tudi mednarodni fotografski in video izbor.

 

V času festivala bodo organizirane delavnice in javna vodstva

 

Lepo vabljeni na to enkratno likovno doživetje v Kranju.

 

  • Katalog festivala 2021 najdete TUKAJ.
  • Katalog festivala 2020 najdete TUKAJ

 

Fotogalerijo prejšnjih let si lahko ogledate TUKAJ.

 


* Izvedba se bo prilagajala situaciji nacionalnih varnostnih ukrepov v zvezi s Covid-19.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE