Delovna akcija »Očistimo Gorenjsko invazivk«

Pobuda za delovno akcijo Očistimo Gorenjsko invazivk, ki bo potekala 10. junija, je nastala kot posledica lanskoletne akcije čiščenja invazivk, ki jo je kot prva izvedla Mestna občina Kranj.

Primer dobre prakse pa je pripeljal do akcije, ki jo bodo na območju Gorenjske organizirale Mestna občina Kranj, občine Bled, Kranjska Gora, Jesenice, Jezersko, Vodice in Žiri ter Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, OE Kranj, BC Naklo, OŠ Šenčur in Razvojna agencija Sora.

Delovna akcija bo na območju Mestne občine Kranj potekala na sotočju Rupovščice in Kokre, v kanjonu Kokre, v Britofu pri koloparku (pump track) in v Struževem. Po potrebi se bodo dodale nove lokacije. Na terenu bodo prostovoljce pri prepoznavanju invazivnih tujerodnih rastlin usmerjali posebej usposobljeni koordinatorji. Akcija bo na terenu potekala med 9.00 in 12.00, po zaključku pa sledi malica in druženje.

Zaradi lažje organizacije so potrebne prijave preko spletnega obrazca, in sicer do 9. junija 2023 do 12.00. Dodatne informacije lahko najdete tukaj.Foto: Arhiv ZRSVN

Sorodne vsebine