Evropska odbojka zopet v Kranju

Odbojkarski klub Triglav Kranj bo po 14. letih zopet nastopil na evropskem tekmovanju Challenge Cup pod okriljem zveze CEV.

V sredo, 25. oktobra, ob 20.00 se bodo v Športni dvorani Planina pomerili z Deya Volley iz bolgarskega Burgasa. Obeta se vrhunska tekma, ki bo hkrati tudi odbojkarski dogodek leta. Po julijskem srednjeevropskem prvenstvu v odbojki na mivki bo to že drugi mednarodni odbojkarski dogodek v Kranju letos.

Pred sredino tekmo je domači trener Sašo Rop dejal: “Challenge Cup je nekakšna nagrada za lansko sezono. To je za klub, za navijače in za celotno mesto Kranj resnično dodana vrednost. To je tretji rang evropskih odbojkarskih tekmovanj (za Ligo prvakov in Pokalom CEV), na njem pa smo nazadnje nastopali pred 14. leti proti ekipi iz Groningena. V tem tekmovanju sodeluje ogromno kakovostnih ekip, na primer poljska ekipa iz Varšave z Urošem Kovačevićem na čelu. Naš nasprotnik je kvalitetna ekipa iz Bolgarije, ki je sestavljena iz samih bivših in trenutnih reprezentantov. Za klub je to velika priložnost in čast. Verjamemo, da bomo napolnili dvorano. Smo edini kranjski klub v osnovnih ekipnih športih, ki je v zadnjih 20 letih sodeloval v evropskem pokalu. Upam, da se to spremeni, tudi v korist košarke in nogometa. Imamo čudovito publiko, zveste navijače in mnogo otrok. Zaradi vseh njih čutimo odgovornost, da prinašamo v mesto vrhunske športne dogodke in, da z največjo borbenostjo branimo barve kluba.

Vabljeni k navijanju in podpori domačega kluba!

 

Foto: Aleš Oblak

Sorodne vsebine

Kaj poceti v kranju 2023_lead_Visit Kranj

Kaj početi v Kranju v letu 2023?

Naš izčrpen vodnik »Kaj početi v Kranju v letu 2023« je poln informacij, idej ...

Zelen dan nagrajenci

Kranj uradno prejel naziv in plaketo Slovenia Green Destination Platinum

Destinacija Kranj še uradno prejela pridobljeni naziv in plaketo Slovenia Green Destination Platinum. ...

Kranj pogled iz zraka

Kranj prejel nagrado Evropska destinacija odličnosti 2023

Skupaj je tekmovalo 20 destinacij, v ožji izbor pa so se uvrstile tri; poleg ...