Kaj početi v Kranju v letu 2023?

Naš izčrpen vodnik »Kaj početi v Kranju v letu 2023« je poln informacij, idej in priporočil za vsak mesec v letu. Ne glede na to, ali ste lokalni prebivalec ali radoveden popotnik, boste tu našli vse informacije, ki jih potrebujete, da bo vaš obisk Kranja resnično nepozaben.

Poskrbeli smo za vse – kje najbolje piti, jesti in nakupovati, kateri so najbolj zanimivi dogodki in enodnevni izleti ter česa nikakor ne smete zamuditi. Prispevek bomo vsak mesec nagradili z novimi informacijami. 

Kaj početi v Kranju v decembru 2023? Preberite TUKAJ.

Zato obvezno označite to stran in jo ponovno obiščite pred naslednjim potovanjem v Kranj. Prizadevamo si, da boste imeli na dosegu roke najaktualnejše in najpomembnejše informacije – vaša pustolovščina se začne tukaj!

JANUAR | FEBRUAR | MAREC | APRIL | MAJ | JUNIJ | JULIJ  | AVGUST | SEPTEMBER | OKTOBER | NOVEMBER | DECEMBER

Januar

Hrana & pijača: Mama Paula

Pod blagovno znamko Mama Paula se skrivajo raznorazni cukri, narejeni z ustvarjalnostjo in ljubeznijo. V slaščičarski delavnici v Britofu nastajajo čokolade vseh vrst, sladoledi, lizike, suhe fige s čokolado, choco ami in še marsikaj. Naročite jih lahko kar preko spleta ali pa se oglasite na eni izmed posnjih lokacij in jih kupite osebno: 

 • Čokoladnica in slaščičarsvo Mama Paula (Britof 27, 4000 Kranj),
 • Kmetijska zadruga Sloga (Šuceva ulica 27, 4000 Kranj),
 • Delikatesa Figa (Prešernova ulica 9, 4000 Kranj),
 • Eko Škrnicl (Koroška cesta 14, 4000 Kranj),
 • Zavod za turizem in kulturo Kranj (Glavni trg 2, 4000 Kranj),
 • Kotiček dobrot (Jelenčeva ulica, 4000 Kranj).

 

Nakup: Pravi butik

Na Šucevi 23 se nahaja Pravi butik, kjer boste našli odlično ohranjena rabljena oblačila. Izbira je res pestra, saj boste na njihovih policah našli vse od športnih do elegantnih oblačil ter modnih dodatkov in se tako od glave do pet oblekli na okolju prijazen način. Ali kot pravijo v Pravem butiku – »bodi eko, kupi rabljeno obleko«. Ob iskanju novih kosov se boste počutili kot, da ste na lovu za zakladom, saj kosi niso le odlično ohranjenjeni, ampak imajo tudi odlične cene. 

Nasvet za izlet: Wellness Elegans

Wellness na kar 1.000 m2 ponuja raznolika doživetja 365 dni v letu. K obisku vabi tako hotelske kot zunanje goste. Med ponedeljkom in četrtkom je wellness odprt od 10.00 do 22.00, v petek in soboto od 10.00 do 23.00 ter v nedeljo od 10.00 do 22.00. Kot prvi v Sloveniji bodo odprli sneženo sobo! Ta bo s pomočjo snežnega topa ustvarjala pravi sneg. Temperatura v snežni sobi se giblje okoli -10°C. Edinstveno doživetje je tudi hammam tretma. Doživetje dve urne turške kopeli, ki vsebuje miljenje, piling in masažo na ogrevani marmornati mizi. Poleg snežene sobe se lahko uživate še v solni, zeleni in tihi sobi, v pestrem izborom savn in doživljajskih prh ter kozmetičnih in masažnih storitev. Wellness je razdeljen na javni in zasebni del. Zasebni del s svojimi VIP sobami ponuja več zasebnosti.

Dogodek: Prešernovo gledališče Kranj

Naj bo gledališče vas zvesti spremljevalec v 2023! V januarju vas kličejo sledeče predstave: 

 • četrtek, 12. januar, 18.00: Avtorski projekt: Zadnji naj ugasne luč (za abonma Val in izven),
 • sobota, 14. januar, 10.00: Mestno gledališče Ptuj: Tai in mala čarovnica (za abonma Sobotna matineja in izven), 
 • ponedeljek, 16. januar, 19.30: Ivan Viripajev: Zaprta študija. »New Constructive Ethics« (za abonma Vrtinec, Soteska (skupina A) in izven,
 • sreda, 18. januar, 19.30: Maruša Krese: Da me je strah? (za abonma Vrtinec, Struga in izven), 
 • petek, 20. december, 19.30: Maruša Krese: Da me je strah? (za abonma Petek 1, Vrtinec in izven), 
 • sobota, 21. januar, 10.00: Leja Ita Menard: Kako je lisica dobila zlati rep (za abonma Sobotna matineja in izven), 
 • sobota, 28. januar, 10.00: Lutkovno gledališče Nebo: Abežeda (za abonma Sobotna matineja in izven). 

 

Ne zamudite: Informacijski center SOS proteus

Po Informacijskem centru za varstvo človeških ribic SOS proteus vas popeljejo raziskovalci Jamskega laboratorija Tular, kjer se s preučevanjem in varstvom človeških ribic ukvarjajo že 60 let! Razkrili vam bodo skrivnostno življenje teh fascinantnih, a ranljivih živalih – kje in kako živijo, zakaj so ogrožene, zakaj je za njihov in tudi naš obstoj ključnega pomena čista podzemna voda. Poleg velikih akvarijev s človeškimi ribicami je center opremljen z informacijskimi tablami ter video prezentacijami. Prikazovanje človeške ribice ne bo imelo negativnega vpliva na naravo, zato si bodo obiskovalci lahko ogledali živali, ki so bile rešene izven jam po poplavah, kjer sicer ne bi preživele. Dolgoletne izkušnje raziskovalcev Jamskega laboratorija Tular zagotavljajo, da bo ogled človeških ribic živalim prijazen. Z obiskom informacijskega centra boste postali tudi dragoceni podpornik človeške ribice, vsa zbrana sredstva namreč vlagamo nazaj v raziskovanje in varstvo človeške ribice. 

FOTO: Mama Paula, JGZ Brdo, Aleš Komovec


 

Februar

Hrana & pijača: Prešerna kuhna & kulinarika na čast Prešernu

Februar je v Kranju posvečen Prešernu. Kranjski chefi, navdihnjeni s kulinariko 19. stoletja, so pripravili številne dobrote, ki jih morate obvezno poizkusiti! Na dan kulturnega praznika se bo pred Prešernovim gledališčem med 10.00 in 18.00 odvijala Prešerna kuhna , ki bo postregla s široko ponudbo jedi. Na Brionih se posladkajte s tortama Prešeren ali Julija. Prva je sestavljena iz temne čokolade in fig v karameli, druga pa iz mandljevega biskvita, vanilijeve kreme, ribeza in bele čokolade. Zraven se bo prilegla kava Julija z amaretto mandljevim likerjem, smetano, praženimi mandlji in amaretto piškotom. 8. februarja pa na Brionih pripravljajo štirihodni Prešernov meni. Prav poseben meni boste na ta dan med 12.00 in 16.00 našli tudi v gostilni Pr’ Matičku. Prešerna južina bo sestavljena iz pozdrava iz kuhinje – domača pašteta, juhe – jelenova bistra župa s knedlni in zelenjavo ali jurčkova juha z ješprenjem, glavne jedi – visoška mrežna telečja pečenka, renstan krompir z bučo in hren z ženofom ali višnjevo kuhana postrv iz Kokre s putrom in jušno zelenjavo ter drobnjakov krompir in solate – repincelj z jajcem. V ribarnici in restavraciji Delfin bodo 8. februarja med 10.00 in 16.00 stregli različne ribje jedi, ki bi šle zelo v slast Povodnemu možu.

Nakup: Cvetličarna Flora

Medtem ko narava še spi, v svoj dom vnesite pomlad! Obiščite cvetličarno Flora v Stržišču, kjer imajo bogat nabor lončnic in dekorativnih izdelkov, ki bodo poskrbeli, da vaše rastline še bolj zasijejo. Prav tako pa vam vrhunski floristi ustvarijo vrhunske kreacije iz rezanega cvetja za različne priložnosti. 

Nasvet za izlet: Igralnica Ringaraja

Zavijte v igralnico Ringaraja! Otroško rajanje boste slišali že na vhodu, saj igralnica ponuja raznovrstna igrala za otroke do 11. leta starosti. Večnivojski oblazinjeni labirint je pravi raj za male raziskovalke in raziskovalce. Skozi igro bodo otroci razvijali motorične sposobnosti, igralnico pa bodo zapustili prijetno utrujeni in polni lepih spominov. Ne zamudite tudi zanimivih delavnic in tematskih zabav, kjer bodo vaši otroci risali, ustvarjali različne umetnine ali si ogledali nastop čarodeja ter gledališke predstave. Ekipa Ringaraja si prizadeva, da vam in vašim otrokom pri njih nikoli ne bo dolgčas! Igralnica ima tudi svoj lokal, kjer si lahko privoščite različne kavne napitke, vročo čokolado, sendviče in pice. Mamice z dojenčki so še posebej vesele mirnega kotička za dojenje in previjanje.

Dogodek: Krančkov karneval

V soboto, 18. februrja, bomo preganjali zimo in potrebujemo tudi vašo pomoč! Našemite se v pisane maškare in skupaj z nami na ves glas prikličite pomlad. Med 10.00 in 14.00 vas vabimo na Glavni trg na v pustno dikoteko, na poslikavo obraza, animacije in okušanje pustnih dobrot! Ob 11.00 vas Kranček in Krančica vabita v Letnem gledališču Khislstein, kjer bo Romana Krajnčan poskrbela za pravo pustno rajanje. Mestno jedro pa bo preplavilo tudi preko 100 kurentov in korantov, ki bodo s svojimi glasnimi zvonci in plesom 

Ne zamudite: Vsak dan prešernovo & Prešernov smenj

Vsak dan prešernovo je 11 dnevni kulturni dogodek, ki ga soustvarjamo skupaj z Gorenjskim muzejem, Mestno knjižnico Kranj, Prešernovim gledališčem in Layerjevo hišo. Je pisan nabor razstav, predstav, koncertov in vodenih ogledov. Nastal je z željo po tem, da domačinom in obiskovalcem še bolj bogat program kulturnih dogodkov, ki se raztezajo preko 8. februarja. Celoten program si lahko ogledate tukaj. Program bo vrhunec doživel 8. februarja, na dan Prešernovega smenja. Na ta dan kulturni hrami na široko odprejo svoja vrata in na ogled postavijo svoje bogate zbirke. Vstop v Prešernovo hišo, Mestno hišo in Grad Khislstein je na ta dan brezplačen! Na trgih in mestnih ulicah si lahko ogledate nastope folklornih skupin, recitale Prešernovih pesmi, sejem domače in umetnostne obrti, festival lajnarjev… Okrepčali se boste na Prešerni kuhni, kjer bo iz loncev zadišalo po jedeh navdihnjenih s kulinariko 19. stoletja. Ne zamudite pa tudi muzikala Povodni mož in koncerta Vlada Kreslina, ki se bosta odvila ob vodnjaku na Glavnem trgu! Celoten program si oglejte tukaj.

Foto: Sanja Živković, Primož Pičulin


 

Marec

Hrana & pijača: Kavarna in slaščičarna Rendez Vous

Kavarna in slaščičarna Rendez Vous s svojim romantičnim pridihom goste navdušuje že 30 let! Desetletja izkušenj so prinesla zavedanje kako pomembno je ohranjati tradicijo, a jo hkrati vedno izpopolnjevati z aktulanimi kulinaričnimi trendi. Vzemite si trenutek zase in za svoje najdražje ter si privoščite dnevno sveže slaščice, sladoled, vročo čokolado ali osvežilno limonado. Slaščičarji vsako jutro pridno zavihajo rokave in vitrino napolnijo z bogato ponudbo pregrešno dobrih slaščic. Srce vam bo poskočilo ob pogledu na temno čokoladno torto, jogurtovo torto z borovnicami, kremne rezine, vroče jabolčne pite in še bi lahko naštevali. Se srečamo v Rendez Vousu?

Nakup: med in čebelji pridelki čebelarja Mitja Smrdela

Mitja Smrdel je čebelarski mojster, inštruktor II na Slovenski čebelarski akademiji in predsednik čebelarskega društva Britof Predoslje. Poleg točenega medu prideluje še med v satju, cvetni prah, vosek ter propolis. Iz teh čebeljih pridelkov izdeluje tudi različne mešanice, med s cvetnim prahom ter dodatkom ingverja, cimeta, lešniko ali sadja. Večina nas med in ostale čebelje pridelke uživa predvsem pozimi, a Mitja Smrdel pravi, da jih je smiselno uživati skozi celo leto, saj imajo enak blagodejen učinek v vseh letnih časih. Predvsem pa je ključno preventivno uživanje! Njegove izdelke lahko najdete v trgovini Foto Mitja na Primskovem ter v TIC Kranjska hiša, vsako soboto pa lahko z njim poklepetate tudi na Sobotni tržnici pri vodnjaku v centru mesta.

Nasvet za izlet: Kanjon reke Kokre

Kanjon Kokre je s svojimi 30 metri 2. najglobji mestni kanjon v Evropi! Vsak letni čas kanjonu prinese svoj čar, a zagotovo je obisk spomladi nekaj posebnega. Drevje, grmičevje in celotna flora v kanjonu se začne prebujati ter zeleneti. Vedno bolj živahni pa so tudi tisti bolj pernati, kosmati in luskasti prebivalci kanjona. Skozi kanjon poteka krožna učna pot na katero se lahko podate kadarkoli. Če pa vas zgodba reke in njenega kanjona zanima podrobneje, vas vabimo, da se pridružite vodenemu ogledu. Vsem ljubiteljem starih običajev in romantikom pa priporočamo, da kanjon obiščejo 11. marca v večernih urah, ko v kanjonu obeležimo gregorjevo. Gregorjevo, slovenski praznik zaljubljencev in nekdaj prvi pomladni dan, nastopi na predvečer godu sv. Gregorja. Na ta dan tradicionalno vržemo »luč v vodo« in se s tem simbolno poslovimo od kratkih zimskih dni in pozdravimo pomlad, ki s seboj prinaša več naravne svetlobe. V soboto, 11. marca, bomo ob 16.00 v Kranjski hiši in Kricah Kracah organizirali delavnici izdelovanja gregorčkov. Gregorčki bodo izdelani iz naravnih materialov, saj na Zavodu za turizem in kulturo Kranj sledimo trajnostnim načelom. Prav tako bodo gregorčki po končanem dogodku pobrani iz reke. Gregorčke bomo ob 18.00 spustili v reko Kokro in razsvetlili kanjon. V primeru, da boste gregorčke izdelali doma, vas naprošamo, da pri izdelavi uporabiti izključno naravne materiale. 

Dogodek: 53. Teden slovenske drame

V veliko čast nam je, da je Kranj osrednje prizorišče festivala uprizoritve slovenskih dramskih besedil že več kot pol stoletja! Festival ima v slovenskem gledališkem prostoru zelo pomembno vlogo, saj spodbuja uprizarjanje slovenske dramatike, njeno ustvarjanje in promocijo ter uprizarjanje v tujini. Letošnji, že 53. Teden slovenske drame bo potekal med 27. marcem in 7. aprilom. Prešernovo gledališče Kranj, s podporo Ministrstva za kulturo in Mestne občine Kranj tudi letos pripravlja pester program, ki ga nikakor ne gre zamuditi! 

Ne zamudite: Čistilna akcija & Eko teden

Čistilna akcija Očistimo Kranj – Kranj ni več usran, ki je nastala na poziv Zveze tabornikov občine Kranj, bo letos pihala že 22. svečko! V sodelovanju z Mestno občino Kranj bomo 24. in 25. marca čistili območja celotne občine. V petek, 24. marca, bodo na vrsti vrtci in šole, v soboto, 25. marca, pa smo na vrsti vsi ostali! Sebe ali skupino prijavite do 6. marca na ocistimokranj@gmail.com. Posamezniki pa se lahko prijavite tudi tukaj. Ob pravočasni prijavi bodo taborniki poskrbeli za rokavice, vrečke za smeti, odvoz odpadkov, malico in priložnostno darilo. Že tretje leto zapored bo čistilno akcijo dopolnil Eko teden, ki bo letos potekal med 20. in 30. marcem. Bogat program delavnic, predavanj, razstav in izmenjevalnic, ki nas bodo opozarjale na to kako pomembno je varovanje okolja, si lahko ogledate tukaj

Foto: arhiv Kavarne in slaščičarne Randez Vous, Nejc Balantič, arhiv Zveze tabornikov občine Kranj


 

April

Hrana: Pr’ Končovc – kmetija odrtih vrat

Na ekološki kmetiji Pr’ Končovc v vasi Javornik pod sv. Joštom vam bodo postregli s tradicionalnimi slovenskimi jedmi, ki jih začinijo s svojim pečatom. Pri pripravi jedi uporabljajo sezonske sestavine, ki jih pridelajo sami, saj stremijo k čim večji samooskrbi in k sožitju z živalmi ter naravo. Na vašem krožniku se bodo znašle dobrote kot so domači štruklji, karpačo, divjačinske jedi, domač kruh in še mariskaj. Priporočamo vam predhodno rezervacijo, kjer se lahko dogovorite tudi za pripravo jedi po vaših željah – od mesnih pa do vegetarijanskih in veganskih jedi. Njihovo trajnostno delovanje in dobra hrana sta bila nagrajena tudi s priznanji kot so Zeleni ključ, Slovenia Green Cousine in kulinarični vodnik Gault & Millau Slovenija 2022. 

Nakup: Štacunca

Štacunca se nahaja v Spodnjih Bitnjah in njene police so polne zelenjave ter sadja iz okoliških kmetij. Prav tako pa v trgovini lahko najdete tudi lokalno pivo in vino ter pekovske izdelke kranjskih butičnih pekarn. 

Nasvet za izlet: Kranjska kolesarska roža

Nadenite si čelado, kolesarska oblačila in hop na kolo, sončni dnevi vas kličejo! Če iščete namig za naslednji koesarski izlet, bo Kranjska kolesarska roža pravi odgovor za vas. Sestavlja jo šest kolesarskih poti, ki vas iz Kranja do bližnjih mest popeljejo mimo čudovitih naravnih in kulturnih biserov:

 

Dogodek: Sekanje pirhov

Na velikonočni ponedeljek, 10. aprila, se bodo preed trgovino Mercator na Kokrici pri Kranju obujali velikonočni običaji. Od 9.00 dalje se boste lahko pomerili v sekanju pirhov, zbijanju pirhov s krivo palico, otroci pa v sekanju pirhov, valicanju po perivniku, valicanju po grabljah in risanju pirhov. V sekanju pirhov se lahko pomerite tudi ekipno, po trije tekmovalci v ekipi. Najboljše čakajo lepe nagrade.

Ne zamudite: Odprtje razstave Iz roda v rod – Nesnovna kulturna dediščina Gorenjske v slovenskem Registru

V četrtek, 20. aprila, se ob 20.00 v Mestni hiši udeležite odprtja razstave Iz roda v rod. Razstava nas opominja na znanja in pestrost človeške ustvarjalnosti, ki sta se iz roda v rod prenašala na Gorenjskem. Regija je poznana po številnih veščinah, uprizoritvah, šegah in izročililih. Oglejte si razstavo in pobližje spoznajte čebelarstvo, otepanje, izdelovanje malih kruhkov, piparstvo, pletnarstvo, Škofjeloški pasijon, narodno-zabavna glasba in spuščanje gregorčkov.

Foto: Dean Dubokovič, Jošt Gantar


 

Maj

Hrana & pijača: Okrepčevalnica na Razpokah

Okrepčevalnica se nahaja v Nemiljah in vas k obisku vabi s pristno domačo kulinariko. Meni se med letnimi časi razlikuje, saj prisegajo na lokalne in sezonske sestavine. V njihovih domačih dobrotah lahko uživate le po predhodni rezervaciji, zato se je pred obiskom potrebno nujno najaviti.  

Nakup: Steklenica v juti s potiskom “Don’t waste it. Taste it.”

Z majhnimi koraki do velikih sprememb! Vsak izmed nas naj bi na leto popil v povprečju 150 litrov vode iz plastenk. S tem, ko boste plastenke zamenjali za trajnostno steklenico, boste pomembno pripomogli k zmanjševanju onesnaževanja našega planeta. V Sloveniji imamo velik privilegij, da pitno vodo najdemo skoraj na vsakem koraku. V Mestni občini Kranj imamo 12 pitnikov, dva izmed njih se nahajta tudi v centru mesta – na Pungertu in Slovenskem trgu. Tako vas nikoli ne rabi skrbeti kje boste lahko napolnili vašo novo steklenico. Na zdravje! 

Steklenica v juti s potiskom “Don’t waste it. Taste it.” je primerna za tople in mrzle pijače.

Velikost: 500ml

Nasvet za izlet: Karavanška pohodniška pot

Karavanška pohodniška pot vas bo popeljala po obronkih Karavank in dolinah s čudovitimi pogledi na razgibano gorovje. Pot je sestavljena iz sedmih etap, ki jih lahko prehodite eno za drugo in se podate na pravo pohodniško doživetje ali pa si izberete posamezno etapo za čudovit enodnevni pohodniški izlet. Pot se razteza Jezerskega do Kranjske gore, druga in tretja etapa pa se zaključita oziroma začneta v Kranju. Dalinjska Karavanška pohodniška pot je bila zasnovana z željo prepleta raznovrstnih občutkov, čudovitih razgledov, preproste pohodniške izkušnje in okušanja življenja pod Karavankami. Ostale etape vas bodo vodile še do čudovitega Jezerskega, Begunj na Gorenjskem, Doma Pristava, Mojstrane in Kranjske Gore. Odlična ideja za aktiven dopust in raziskovanje lepot Gorenjske!

Dogodek: Scottov kolesarski dan

V nedeljo, 28. maja, bo od 9.00 dalje v mestnem jedru potekal Scottov kolesarski dan. V okviru že 7. Scottovega kolesarskega dne se bo ob 11.00 pričel otroški maraton po mestnih ulicah. Privaje za udeležbo na otroškem maratonu niso potrebne. Družinski maraton na 12, 21 ali 30 kilometrov pa se bo pričel ob 12.00 in bo udeležence popeljal iz Glavnega trga, čez Primskovo do Brda, Kokrice, Rupe in nazaj na Glavni trg. Družinskega maratona se lahko udeležite kot posameznik ali kot družina. Za udeležbo so potrebne prijave preko spletnega obrazca. Na Glavnem trgu bo ves čas prireditve obilo popestritve, zabave in aktivnosti za vse udeležence in obiskovalce.

Ne zamudite: Early bird vstopnice za koncerte na Letnem gledališču Khislstein

V amfiteatru Letnega gledališča Khislstein se bodo to sezono zvrstili številni odlični domači in tuji izvajalci. Vstopnice po early bird ceni lahko izkoristite še do 10. maja! Število vstopnic je omejeno, zato vam svetujemo, da z nakupom pohitite. 

Vstopnice so na voljo na vseh Eventim prodajnih mestih, Petrol servisih, v Kranjski hiši in spletni strani Eventima

Program: 

9.6.: GAL GJURIN z gosti  – 20 LET – retrospektivni koncert
30. 6.: PRLJAVO KAZALIŠTE
8. 7.: LAIBACH
14. 7.: RUDI BUČAR & BANDA
21. 7.: VLADO KRESLIN & MALI BOGOVI
28. 7.: BAJAGA & INSTRUKTORI
29. 7.: MRFY
12. 8.: Opera M.A. George Pehlivanian Conductors & Opera Singers: Giuseppe Verdi – La Traviata
18. 8.: BATISTA CADILLAC
26. 8.: BIG FOOT MAMA akustika
1. 9.: MAGNIFICO
8. 9.: M!2

Foto: arhiv ZTKK, KK Sava Kranj, Primož Pičulin


 

Junij

Hrana & pijača: Okusi kranjskih miz

Kmetija odprtih vrat Pr’ Kočovc, Restavracija in kavarna Brioni ter gostilne Krištof, Lakner, Pr’ Matičku in Rekar vam do 18. junija postrežejo z meniji po enotni ceni 26€! Meniji so nastali iz lokalnih sestavin in vsak izmed chefov je meni obarval s svojim značilnim slogom. Med drugim vas tako pri Končovc čaka Krakovčev piščanec, polnjen s kruhom in pehtranom, pire zelene in pečenega jabolka, na Brionih telečja lička na kremi belušev in mavrahov, pri Krištofu sočni file Rešetovega prašička v družbi kranjskih žit in Kovačevih špargljev, pri Laknerju zrezek s šparglji, jurčki in štruklji, pri Matičku račje stegno z baziliko, pečena polenta s kozjim sirom, grah, pri Rekarju pa piščančja rulada, nadevana z jurčki, omaka s tartufi, pire domačih gomoljnic, šparglji. Celotne menije si lahko ogledate tukaj. Potrebne so predhodne rezervacije, ki jih opravite kar direktno pri izbranem gostincu. 

Nakup: Dobrodelni sejem second hand oblačil

Mestni mačjak, Festival tekstilne umetnosti BIEN in Filmski festival KRAFFT so združili moči za dober namen! Na dobrodelnem sejmu, ki bo potekal v soboto, 17. junija, med 10.00 in 19.00 na terasi Layerjeve hiše boste lahko našli odlično ohranjene kose second hand oblačil. Z nakupom boste tako naredili nekaj dobrega zase in za okolje ter hkrati še prispevali denar za dober namen. 

Nasvet za izlet: ogled Rovov pod starim Kranjem malo drugače

Bienale tekstilne umetnosti BIEN je polepšal tudi kranjske rove! Vodenega ogleda po rastavi »podRAST. So rovi surovi?« se lahko udeležite v petek, 16. junija, ob 17.00 ali v sredo, 21. junija, ob 19.00. Potrebne so predhodne rezervacije na rezervacije@layer.si. Cena vodenega ogleda znaša 6€. 

Dogodek: Kresna noč – festival otrok

»O kresi se dan obesi« ali najdaljšo noč v letu bomo v Kranju praznovali s festivalom otrok! Festival ohranja kulturno dediščino in nas vrača nazaj k naravi. Z druženjem ob ognju pa otroke vabi k povezovanju in veselju do vsega lepega, kar smo skupaj zmožni narediti.

Program: 

23. 6., petek, 17.00: Otvoritev festivala (Trubarjev trg)
23. 6., petek, 17.00: Kresni sejem – predstavitev rokodelcev, zeliščarska delavnica, pletenje kresnih venčkov, pravljični kotiček, delavnica postavljanja ognja (Trubarjev trg)
23. 6., petek, 17.15: Družinske igre brez meja (češnjev vrt na Pungertu)
23. 6., petek, 18.00: Šentjanževe poroke – simbolične poroke vseh, ki se imajo radi (češnjev vrt na Pungertu)
23. 6., petek, 19.30: Koncert za otroke (češnjev vrt na Pungertu)
23. 6., petek, 19.30: Noč pod zvezdami – prenočitev v šotorih v češnjevem vrtu, potrebne prijave na sotocjeotroskegaveselja@gmail.com
23. 6., petek, 20.00: Kresovanje (češnjev vrt na Pungertu)
23. 6., petek, 21.00: Jazz koncert (Cafe galerija Pungert)

Ne zamudite: odprtje sezone Letnega kopališča

Letno kopališče bo s poletno sezono pričelo v petek, 16. junija. Bazen bo odprt vsak dan med 9.00 in 22.00. V soboto, 17. junija, med 15.00 in 20.00 ne zamudite Velikega animacijskega dne. Preizkusili se boste lahko v košarkarskem 3 v vrsto, mega kockah, veliki target areni in vodnih igrah. 

Foto: Črt Piksi, Jošt Gantar, arhiv Zavod za šport Kranj


 

Julij

Hrana & pijača: Karavana okusov

Vstopite v raj ljubiteljev ulične hrane in se 28. in 29. julija ustavite na Glavnem trgu, kjer bo v sklopu Kranfesta »parkirana« Karavana okusov. Na Karavani okusov boste zagotovo našli nekaj zase, saj se bo na Glavni trg pripeljalo več kot 10 tovornjačkov s hrano in pijačo. Poleg omamnih vonjav se bodo po centru mesta širile tudi melodije nadarjenih DJ-ev, ki bodo poskrbeli za sproščeno in živahno vzdušje! 

Nakup: trgovina Mačica

Trgovina Mačica se na Tavčarjevi ulici 7 nahaja od leta 2018. Svoje obiskovalce razveseljuje s pestro ponudbo. Trenutno na njihovih policah najdete izdelke Casual Goth, Društvo za zaščito živali Kranj, RIS – Luka Zorenč, Janči nakit, Many Mornings, Melinda, Steven Rhodes, Simon’s Cat, Lisa Parker, TomikaDesign, Unikatni izdelki Luna, Stamford dišave, Tomtek Blacksmith in Cheeky Orchid. Če ste brez idej kaj bi podarili sebi ali najdražjim, obvezno zavijte v Mačico! 

Nasvet za izlet: Kopališča v Kranju

Kranjsko letno kopališče je svoja vrata odprlo v sredini junija in vse željne ohladitve sprejema vsak dan med 9.00 in 22.00. Kranj z okolico ponuja tudi številna naravna kopališča – od mirnih jezer do žuborečih rek, te idilične lokacije vas vabijo, da se potopite v njihove osvežilne vode in se prepustite objemu narave. Reki Kokra in Sava, Trbojsko jezero ter Čukova jama vas kličejo!

Dogodek: Kranfest

Najbolj vroč poletni festival se 28. in 29. julija vrača na kranjske ulice! Čakajo vas koncertne poslastice, kulinarična doživetja, otroški in zabavni program. Celoten program si oglejte tukaj.

Pokrovitelj dogodka je Zavarovalnica Triglav. 

Ne zamudite: Srednjeevropski turnir v odbojki na mivki

Med 26. in 29. julijem bo Kranj postal prizorišče najmočnejšega turnirja v odbojki na mivki v Sloveniji v letu 2023! Po več kot 20 letih organizacije državnega prvenstva, bo Kranj letos namreč gostil mednarodni turnir serije MEVZA Championship Tour. Na parkirišču Stara Sava se bodo tako pomerili najboljši igralci in igralke v Srednji Evropi. 

Spored

26.7. – kvalifikacije (prost vstop)
27.7. – skupinski del
28.7. – izločilni boji (1/8 in 1/4 finala)
29.7. – 1/2 finala in boji za medalje

Zagotovite si svojo vstopnico in si oglejte najboljšo odbojko na mivki, kar smo jo kadarkoli videli v Kranju!

Foto: Primož Pičulin, trgovina Mačica, Jošt Gantar, OK Triglav Kranj


 

Avgust

Hrana & pijača: Odprta kuhna

Gurmanska kulinarična tržnica bo prvič obiskala Gorenjsko! In počaščeni smo, da so si za premierni obisk izbrali prav Kranj. V soboto, 26. avgusta, bo med 11.00 in 21.00 tako zadišalo po najboljših dobrotah obedovalnic iz vse Slovenije. Naj vas in vaše brbončice očara čudovita mešanica jedi ter pijač. V najboljši družbi bomo nazdravili premierni izvedbi Odprte kuhne na krasni novi lokaciji.

Nakup: Eko škrnicl

Trgovina ponuja t.i. super živil, ekološke hrane pridelane v Sloveniji in negovalno ter dekorativno kozmetiko priznanih znamk. Njihovo poslanstvo je izboljšati kvaliteto prehrane in posledično življenja ljudi. Zato boste na njihovih policah našli le najbolj kakovostno in ekološko pridelano hrano iz najboljših virov na svetu. 

Nasvet za izlet: Učna pot ob reki Kokri

Učna pot zaradi reke Kokre ponuja prijetno ohladitev v poletnih mesecih. Pot se nahaja med Visokim in Tupaličam oziroma med Kranjem in Preddvorom. Dolga je malo manj kot 2 kilometra in vam bo vzela okoli pol ure. Zato je primerna tudi za družine z majhnimi otroci. Ob poti boste našli pet informativnih tabel o zgodovini Kokre, njenih lepotah ter naravnih vrednotah, ki nas na tem sprehodu spremljajo. Prava posebnost pa je tri metre visoka geološka piramida, ki jo najdete blizu športnega parka Rapa, ki je tudi izhodišče sprehoda. Med sprehodom si vzemite čas za počitek v prijetnem hladu, ki ga oddaja reka Kokra in senca dreves. Najbolj pogumnim, ki potrebujejo bolj konkretno ohladitev, pa svetujemo skok v vedno hladno Kokro. Pot lahko tudi prekolesarite. V tem primeru se odpravite po relaciji Kranj – Predoslje – Visoko – ob Kokri – Breg ob Kokri – Brdo- Ilovka – Kranj. 

Dogodek: Jazz Kamp Kranj

Mednarodni glasbeni festival nas že 19 let navdušuje z odličnimi jazz koncerti domačih in tujih glasbneih mojstrov. Poletni večeri bodo tako od 17. do 27. avgusta rezervirani za Jazz Kamp Kranj. 

Program:  

petek, 18. avgust, ob 20.30: David Gazarov & Emil Spanyi (vrt Café galerije Pungert)
sobota, 19. avgust, ob 20.30: Eurocubans ft. Juan de Marcos Gonzales, Juan Munguia & Carlos del Puerto (vrt Café galerije Pungert)
nedelja, 20. avgust, ob 20.30: Elvis Stanić – French Touch (vrt Café galerije Pungert)
ponedeljek, 21. avgust, ob 20.30: Dejan Pečenko trio (vrt Café galerije Pungert)
torek, 22. avgust, ob 20.30: Lenart Krećič – Home Run (vrt Café galerije Pungert)
sreda, 23. avgust, ob 20.30: Tadej Tomšič Institution (SLO) in Goran Rukovina Band (SLO, HR) (vrt Café galerije Pungert)
četrtek, 24. avgust, ob 20.30: Goran Rukavina Blues Band (vrt Café galerije Pungert)
petek, 25. avgust, ob 20.30: Joyce E. Yuille and The Jammers (ZDA, I) (vrt Café galerije Pungert)
sobota, 26. avgust, ob 10.00: Jazz Kamp Kranj Fest (staro mestno jedro) 

Ne zamudite: Prijavite se na L’etape Slovenia

Največji dogodek za amaterske kolesarje pri nas bo letos pihal drugo svečko. Start in cilj bosta tudi letos v Kranju! Dogodek bo potekal 2. in 3. septembra in bo predstavljal edinstveno priložnost za nov osebnostni kolesarski izziv in pravo turistično avanturo po cestah zelene in razgibane Gorenjske. Udeleženci boste lahko izkusili utrip etapne dirke profesionalnih kolesarjev na Tour de France, saj bo dogodek potekal pod budnim očesom visoko strokovnih standardov in tehničnih pogojev ter podpore blagovne znamke Tour de France. Prijave so odprte le še do 20. avgusta! 

Foto: Odprta kuhna, arhiv ZTKK, L’Etape Slovenia


 

September

Hrana & pijača: Dan kranjske klobase in piva

Ljubitelji piva in kranjske klobase boste na svoj račun prišli 15. in 16. septembra, ko bo na Glavnem trgu od 17.00 dalje potekal Dan kranjske klobase in piva. Jesen je čas trgatve, varjenja piva in pokušine. Na dogodku boste lahko pokusili raznovrstne stile pive. Hladnemu pivu se bo prilegla kranjska klobasa, ki jo bodo ponudniki na stojnicah pripravili na zanimive načine. Petkovemu večeru bo piko na i dodal še koncert legendarne skupine Orlek, ki vedno poskrbi za dobro razpoloženje.

Nakup: Domačija pr’ Gregorc

Na policah trgovinice kmetije pr’ Gregorc boste ob torkih, petkih in sobotah našli kruh, drobno pekovsko pecivo, orehove štrukeljčke in med prazniki ter po naročilu tudi potice. Poleg pekovskih izdelkov iz domače moke so vam na voljo tudi hišne suhe mesnine in ob določenih dneh tudi sveže meso ter domača zelenjava. V trgovini pa prodajajo tudi mlečne izdelke s Kmetije Odems, testenine s Kmetije Maln, domačo ajdovo moko, drobtine in še marsikaj!

Nasvet za izlet: Brezplačni arhitekturni sprehod

Ste vedeli, da vsako prvo soboto v mesecu ob 11.00 organiziramo brezplačen voden ogled? V soboto, 2. septembra, vas tako vabimo na arhitekturni sprehod. Spoznajte dela Jožeta Plečnika, Edvarda Ravnikarja in Ivana Vurnika ter kako spretno so jih umestili v starejšo arhitekturo Kranja. Vsi trije so najvidnejši predstavniki slovenske moderne arhitekture 20. stoletja, kar se odraža v njihovih arhitekturnih umetninah. Očarljivost starega mestnega jedra pritegne tako ljubitelje arhitekture kot tiste, ki jih zanimajo zgodbe za vrati meščanskih hiš. Odkrijte slikovito mestno obzidje, spominski park Prešernov gaj, modernejše stavbe in druge arhitekturne dosežke. Skozi arhitekturo spoznajte zgodovino poznosrednjeveškega obdobja pa vse do 20. stoletja! Ogled je brezplačen, vendar so zaželjenje prijave vsaj 2 dni pred ogledom na info@visitkranj.si ali 04 2380 450. Zborno mesto je TIC Kranjska hiša na Glavnem trgu 2.

Dogodek: Pianopolis

V treh dneh, natančneje med 7. in 10. septembrom, se bodo v Kranju zvrstili vrhunski klavirski koncerti. Pianopolis, poznan tudi kot festival za mesto in klavir, že peto leto povezuje sodobne, klasične, džezovske, elektronske in avtorske zvoke klavirja.

Ne zamudite: MOJKINO Kranj

Po večletnem obdobju brez kino dvorane v mestnem jedru, temu od nedavnega ni več tako! Na stari lokaciji Kina center lahko po novem najdemo MOJKINO Kranj. Pri delu in izboru filmov jih vodi moto »kino za vse«, kar se odraža v pestrem programu. Na njihovih platnih si boste tako lahko ogledali slovenske filme, filme neodvisne produkcije in tudi kakovostne hollywoodske uspešnice. Septembrski program si lahko ogledate tukaj.

Foto: arhiv ZTKK, Jošt Gantar, Primož Pičulin


 

Oktober

Hrana & pijača: Kostanov piknik

Pod slikovitim Rovnikom v idilični Besnici se bo 8. in 15. oktobra od 11.00 dalje odvijal tradicionalni Kostanov piknik, ki vsako lepo postreže z okusnimi domačimi dobrotami, podeželsko gostoljubnostjo in zabavo za vso družino. Sprehodite se med številnimi stojnicami, ki bodo polne domačih izdelkov, pridelkov in ostalih dobrot. Pogrejte in najejte se z okusnim domačim golažem iz kotla, gobovo juho, zeljem s pečenico in žganci, ribami s krompirjem in pečenim kostanjem. Za sladokusce ne bo manjkalo izvrstnih slaščic, med katerimi bodo izstopale kostanjeve dobrote. Hkrati poskrbite za okolje in se na dogodek odpravite z javnim prevozom iz Supernove Kranj. Prvi avtobus bo proti Besnici odpeljal ob 11.00, nato pa na vsako polno uro, nazaj v Kranj pa se bo vračal pol ure kasneje. Zadnji avtobus proti Besnici bo ob 17.00, tako da boste imeli dovolj časa, da uživate v vsem, kar vam Kostanov piknik ponuja.

Nakup: Stražiška tržnica

Ker ni vseeno kaj jemo, izberimo lokalno! Lokalno pridelana hrana ima višjo hranilno vrednost, vsebuje manj konzervansov, ima manjši ogljični odtis in še bi lahko naštevali. V Kranju in okolici imamo kar nekaj tržnic, kjer lahko nakupite številne lokalne dobrote. Ena izmed njih je Stražiška tržnica, ki se odvija vsak drugi petek v mesecu med 17.00 in 19.00 na Baragovem trgu. Ta mesec bo tržnica potekala 13. oktobra.

Nasvet za izlet: Noč čarovnic v Rovih pod starim Kranjem

Mladi in nekoliko manj mladi čarovniki in čarovnice se bodo konec oktobra lahko podali v kranjsko podzemlje na pravo dogodivščino. Otroke bodo skozi rove in številne pripetljaje popeljale prijazne čarovnice, ki jim bodo pomagale pri premagovanju strahu. Odrasli pa bodo morali, če bodo želeli priti iz rovov, s pomočjo detektiva razrešiti umore in razvozlati uganko. Vstopnice (otroci | odrasli) za oba dogodka so že v prodaji!

Dogodek: Jenkovi dnevi

Med 18. in 27. oktobrom bomo s številnimi dogodki za vse generacije počastili spomin na pesnika Simona Jenka, ki v slovenski literarni zgodovini velja za enega najvplivnejši slovenskih pesnikov. Podrobnejši program si lahko ogledate TUKAJ.

Ne zamudite: 12. Mednarodni festival likovnih umetnosti Kranj – ZDSLU


Največji likovni festival v državi se bo odvijal med 5. oktobrom in 4. novembrom na različnih lokacijah mestnega jedra. Osrednja tematika letošnjega festivala je risba, ki bo predstavljena skozi oči slikarjev, kiparjev, grafikov, oblikovalcev vizualnih sporočil, fotografov, videoistov, arhitektov in ustvarjalcev novih praks. Na festivalu se bo predstavilo 108 umetnikov iz 16 držav.Seznam javnih vodstev in delavnic najdete TUKAJ.


 

November

Hrana & pijača: Bistro Sonet

V centru mesta, na Prešernovi ulici 6, boste našli Bistro Sonet, kjer ekipa izkušenih kuharjev pripravlja jedi s pridihom francoske kuhinje. Vse sestavine, ki so izključno slovenskega porekla, skrbno izberejo. Od ponedeljka do sobote za vas pripravljajo vrhunska kosila iz treh hodov. Kosila so primerna za vse, ki obožujete meso in morsko hrano, prav tako pa niso pozabili na ljubitelje vegetarijanskih jedi. Tedenski meni si lahko ogledate TUKAJ.

Nakup: Kranjski brivci

V novembrskem času se marsikateri pripadnik moškega spola odloči za manj ali bolj bujne brke, da bodo le te lepo urejene se oglasite pri enem izmed kranjskih brivcev:

Underground Barber
Brivnica Rogelj
Brivnica Kranjski Jack

Nasvet za izlet: Pohod na Jamnik ob polni luni

V nedeljo, 26. novembra, se ob 18. uri udeležite nočnega pohoda na Jamnik ob polni luni. Vrh zelenega hriba stoji cerkev sv. Primoža in Felicijana, za katero se odpira panoramski pogled na veličastno gorsko kuliso – to je ikonična in dih jemajoča podoba Jamnika. Zato ne preseneča, da gre za eno izmed najbolj priljubljenih razglednih točk v Sloveniji. Še posebej živahno je na Jamniku ob polni luni, ki je poseben izziv za mojstre fotografije in občudovalce lepega. Pohod soorganizirajo KS Podblica, Zavod za turizem in kulturo Kranj ter Planinsko društvo Kranj. Pohodu se bo tokrat pridružil tudi odsek Nejca Zaplotnika za planince različnih zmožnosti. Več informacij najdete TUKAJ.

Dogodek: Vinska pot v rovih pod starim Kranjem

Obiščite »najdaljšo vinsko klet« v Sloveniji! Po 1.300 metrov dolgih rovih se bo 17., 18., 24. in 25. novembra zopet vila Vinska pot. Dogodek vsako leto pritegne preko 5.000 ljubiteljev vinske kapljice in vinarje vseh vinorodnih območij v Sloveniji. Poleg vina obiskovalci lahko uživate še v sirnih, krušnih in mesnih izdelkov, oljčnih oljih ter različnih sladkih in slanih dobrotah. Ambasadorka letošnje Vinske poti je aktualna Vinska kraljica Slovenije, Maja Pečarič. Svetujemo vam, da z nakupom vstopnice pohitite, saj je dogodek skoraj razprodan.

Ne zamudite: 12. Kamišifest

Med 9. in 11. novembrom se bo na Pungertu in v Stolpu Škrovec odvijal že 10. Kamišifest. Kamišibaj je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah, ki izvira iz Japonske. Prisluhnili boste lahko najnovejšim in nagrajenim kamišibajem v izvedbi pripovedovalcev od blizu in daleč. V času festivala bodo potekale tudi številne delavnice za otroke in odrasle. Celoten program si oglejte TUKAJ.

Foto: Aleš Komovec, Nejc Fon/Mediaspeed

 


 

December

Hrana & pijača: 400 gradi

V na novo odprti piceriji vam postrežejo s pristnimi napolitanskimi picami, za katere je značilen poudarjen rob in tanko testo, ki je zaradi dolge fermentacije polnega okusa, mehko kot oblak in se kar stopi v ustih. Za piko na i so obložene z okusnimi sestavinami kot so mocarela, jajčevci, rikota, pršut, olive, artičoka, pikantna klobasa in še bi lahko naštevali. Vse sestavine so vrhunske in skrbno izbrane, večinoma iz Italije. Iz njih chef Armando in ekipa pripravljajo Italijo v malem. Na meniju boste poleg pic našli tudi italijanske pašte in lahke solate. Kulinarično popotovanje lahko pričnete z odličnimi predjedmi kot so ocvrte riževe kroglice z govejim ragujem, grahom in mocarelo, ocvrti cvetovi bučk polnjeni z ricotto ali pa preprosto, a zato nič manj okusno, kremasto burato s češnjevim paradižnikom in baziliko. Če bo še kaj prostora, poizkusite še slastni tiramisu ali sicilijanski kanoli. Dobrodošli tudi štirinožni gostje!

Preverite tudi decembrske novosti ostalih kranjskih gostincev.

Nakup: Park Enigma

Mestno jedro je bogatejše za novo trgovino z družabnimi igrami. Poleg nakupa ponujajo tudi izposojo preko 100 različnih iger in hkrati nudijo tudi prostor za igro ter druženje. Vsak dan, razen ob ponedeljkih, ko so zaprti, organizirajo različne dogodke povezane z družabnimi igrami – od turnirjev v šahu, Catanu in Magic the Gathering, učenja klasičnih in novih iger ali čisto prostega igranja, do kvizov in vodenih iger, kot na primer Dungeons & Dragons. V njihovih prostorih na Glavnem trgu 5 so dobrodošli obiskovalci vseh starosti! Njihovi prodajalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri in vam pojasnili navodila iger. Pridite se igrat!

Decembra si nikakor ne moremo predstavljati tudi brez Prazničnega sejma, ki se od 16. do 21. ure med četrtkom in nedeljo odvija na Poštni ulici. Na stojnica boste našli različne sladice in darila lokalnih rokodelcev in dišeče zimske pijačame.

Nasvet za izlet: Nočni pohod na slap Šum & Domovinski pohod z baklami na Kokrici

Krajevna skupnost Besnica že tradicionalno organizira nočni pohod na razsvetljeni slap Šum. Letos ste vabljeni, da se pohodu pridružite 26. decembra med 16.00 in 19.00. Po daljšem spustu vas bo izza vogala »pozdravil« približno 25 metrov visok slap, ki velja za enega izmed večjih potočnih drsečih slapov v Sloveniji. Pod vznožjem slapu boste lahko stopili na razgledno ploščad in si ga dobro ogledali. Organizatorji bodo poskrbeli, da se boste ogreli ob ognju in topli pijači. Pohoda se udeležite v toplih zimskih oblačilih in pohodni obutvi. Za vse, ki so vam pri srcu bolj ravninski pohodi, pa se boste lahko na isti dan udeležili tradicionalnega domovinskega pohoda z baklami po ulicah krajevne skupnosti Kokrica. Zbor in začetek pohoda bo v torek, 26. decembra, ob 17.00 pri Mercatorju na Kokrici. Organizatorji bodo pripravili tudi pogostitev s čajem in pecivom. Zaključek pohoda bo pri župnišču cerkve sv. Lovrenca, kjer bo sledil pozdrav župnika Jožeta Kljuna, nastop vokalne skupine Kokr’čan in druženje ob slastnem pecivu in topli pijači. Organizatorji naprošajo vse udeležence pohoda, da bakle prinesete s seboj.

Dogodek: Prešerni december

Ob praznični okrasitvi mesta vam bo zaigralo srce – verzi dr. Franceta Prešerna osvetljujejo ulice in trge, na Glavnem trgu in pred Prešernovim gledališčem vas pozdravljata dve novoletni smreki, skozi celotno mestno jedro lahko najdete unikatne lesene skulpture, v praznično podobo se je odel tudi grad Khislstein. Prešernega decembra si ni mogoče predstavljati brez prazničnega sejma in pestrega kulturnega dogajanja. Ne zamudite najbolj prešernega programa, ki vam bo polepšal najbolj praznični mesec v letu. Celoten program si lahko ogledate tukaj.

Ne zamudite: Visit Kranj obdaruje

Tudi nas je zajelo praznično vzdušje, zato smo se odločili da v mesecu decembru ponudimo 20% popust na sledeče vodene oglede:

Kanjon reke Kokre
Klasičen voden ogled Kranja
Rovi pod starim Kranjem
Cifra al’ mož
Digitalni potep po rovih pod starim Kranjem – Mesto skriva, podzemlje odkriva
Zvonik cerkve sv. Kancijana in rovi pod starim Kranjem – delno voden ogled
Zvonik cerkve sv. Kancijana in rovi pod starim Kranjem – voden ogled
Ogled informacijskega centra SOS proteus
Ogled zvonika cerkve sv. Kancijana

Namig: vodene oglede, ki potekajo v petek in soboto lahko združite z obiskom katerega izmed koncertov, ki se zvečer odvijajo na Glavnem trgu.

V naši trgovini pa lahko do konca meseca izkoristite 10% popusta na vse Visit Kranj izdelke. Popust lahko koristite tudi v spletni trgovini s kodo KRANJ10.

Foto: Park Enigma, Jošt Gantar

Sorodne vsebine

Zelen dan nagrajenci

Kranj uradno prejel naziv in plaketo Slovenia Green Destination Platinum

Destinacija Kranj še uradno prejela pridobljeni naziv in plaketo Slovenia Green Destination Platinum. ...

Kranj pogled iz zraka

Kranj prejel nagrado Evropska destinacija odličnosti 2023

Skupaj je tekmovalo 20 destinacij, v ožji izbor pa so se uvrstile tri; poleg ...