Scottov kolesarski vzpon na Jošt

Scottov kolesarski vzpon na Jošta 2023.

V soboto, 6. 5. 2023, ob 10. uri, se po nekaj letih premora med kolesarske prireditve ponovno vrača znameniti kranjski vzpon na Jošt.

Vzpon je dolg 5 kilometrov, s 450 višinskimi metri in povprečnim naklonom 9 odstotkov pa lahko nepoznavalcem vzpon nekoliko prikrije svojo težavnost.

Če se sprehodimo po preteklih zmagovalcih vzpona, leta 2010 je zmagal Luka Mezgec in leta 2012 Primož Roglič, bi lahko rekli, da je vzpon primeren tako za ljubitelje vzponov kot tudi hitre kolesarje – šprinterje.

Na Scottov kolesarski vzpon se prijavite TUKAJ, več informacij pa najdete TUKAJ (FB dogodek).

Organizator vzpona, Teniški Klub Stražišče Kranj, zagotavlja, da se bodo vsi tekmovalci počutili domače, tako najhitrejši, pa tudi tisti, ki bodo za vzpon potrebovali nekoliko več časa in s tem porabili največ energije. Zmagovalca pri moških in ženskah absolutno prejmeta nagradi v višini 200 evrov. Za izboljšanje rekorda proge, ki za moške znaša 16:27 minut in za ženske 21:18 minute, bodo podelili kolesarska sedeža Berk, ki gresta v žreb, v kolikor rekorda ne bo. Glavna nagrada v žrebu bo gorsko kolo Scott, poleg tega pa bo podeljenih še veliko število praktičnih nagrad.

Organizator zagotavlja, da se boste imeli na dogodku lepo in da do dneva prireditve pripravljajo še kakšno presenečenje za kolesarje, tako ob progi kot tudi na sami podelitvi.

Sorodne vsebine

Kaj poceti v Kranju_MAJ 2023_Scottov_Dan

Scottov kolesarski dan se vrača!

Vabimo vas, da se nam tudi letos, v nedeljo 28. 5. 2023, pridružite na ...

SLO12RUN: Ultramaratonci tečejo kranjski krog.

SLO12RUN: Ultramaratonci tečejo kranjski krog

Prvo nedeljo letošnjega junija bo v središču Kranja znova završalo, ko se bodo na ...