Digitalni potep po rovih Kranja

Mesto skriva, podzemlje odkriva: Pod mestom Kranj, ki stoji na 30 metrov visoki skali, se vije tisoč tristo metrov skrivnih rovov.  

14 digitaliziranih točk v rovih pod starim Kranjem vam bo razkrilo časovni trak najpomembnejših obdobjih mesta s 6000 letno zgodovino.

Na vodenem ogledu skozi stare rove pod Kranjem boste skozi digitalno izkušnjo spoznali najpomembnejše mejnike kranjske zgodovine in se dotaknili zgodb, ki jih nosi konglomeratna skala. Spoznali boste kako so izgledale prve naselbine, videli pomembna arheološka odkritja, zvedeli več o tem, kdaj je mesto dobilo mestne pravice, o cerkvenem središču Slovanov, o sejemskem mestnem utripu in življenju meščanov, o vodi, mostovih, o pomembnih meščanih in druge zanimivosti.

Rovi pod starim Kranjem so ena največjih kranjskih posebnosti. Čeprav so delo človeških rok, pa je v njih nastalo prav posebno naravno okolje, podobno kraškim jamam. Sem so se naselile zanimive živali, kot so jamske kobilice in netopirji in v njih nastajajo tudi čisto pravi kapniki. Odkrijte zgodbe mesta na skali, ki vam jih približamo na sodoben digitalen način.


 

Več info: 

Redni termini za digitalni potep po rovih pod starim Kranjem:

  • Ponedeljek ob 17.00
  • Četrtek ob 17.00
  • Sreda ob 11.00
  • Sobota in nedelja ob 13.00 

 

Cena: 10 €/osebo, do 8 oseb.

Prijavi se: Potrebne so predhodne prijave na info@visitkranj.si ali na tel. 00 386 4 238 04 50 obvezne dan pred želenim terminom vodenega ogleda. Vstopnino plačate v Kranjski hiši, Glavni trg 2, kjer je tudi zborno mesto.


 

Cenik vodenih ogledov po Kranju najdete tukaj

Sorodne vsebine

cifra-al-moz-vodenje-kranj[1]

Cifra al’ mož

Sledi usodi v prešerni Kranj! ...

zvonik-kranj-jost-gantar-1[1]

Zvonik kranjske cerkve

Ujemite razgled iz zvonika cerkve sv. Kancijana! ...

rovi-pod-starim-kranjem-vodenje[1]

Rovi pod starim Kranjem

Raziščite 1300 metrov skrivnih rovov pod starim Kranjem! ...