Ogled Kranjske pivovarne in pivnice

Želite izvedeti, kje in kako nastaja naravno pivo brez dodatkov, dodanih sladkorjev ali konzervansov? Pivo, katerega izvirna receptura izhaja iz bavarskega kraljevega dvora in nosi ime po domovini vojvodine Kranjske?

Vabljeni na ogled in degustacijo v Kranjsko pivnico, ki je odprla svoja vrata v letu 2014 in od takrat proizvaja pivo, ki je vse bolj prepoznavno tudi izven meja dežele Kranjske.

Kranjsko pivo je narejeno na tradicionalen način, po izvirni recepturi z bavarskega kraljevega dvora, iz kakovostnega slada, naravnega hmelja ter kvasa in ne vsebuje dodatkov. Preden je lahko postreženo gostu, mora od kuhanja miniti vsaj en lunin cikel, to je 28 dni. Kranjsko pivo je nefiltrirano ter nepasterizirano, saj se s temi postopki pivo osiromaši. Zato je v primerjavi z industrijsko proizvedenimi pivi bolj motno, ampak tudi bolj »zdravo«.

V Kranjski pivovarni in pivnici vam postrežejo s temnim, svetlim in rdečim pivom, ter rženim in pšeničnim pivom. Domov pa si ga lahko odnesete tudi v darilnih steklenicah ter sodčkih po 5, 10, 20, 30 ali 50 litrov, ki so idealni za darilo, piknike ali druga praznovanja. 


Več info:

  • Čas trajanja: 30 minut (vodenje poteka v slovenskem jeziku)
  • Termin: po dogovoru
  • Cena: 2€/osebo (DDV vštet v ceno). V skupini je lahko največ 25 oseb.
  • Obvezna prijava in rezervacija: 04/25 15 350 ali 040 20 60 18; E mail: sodnik@vsb.si ali info@vsb.si.

 

Sorodne vsebine