Zdaj je čas za odkrivanje zelenih kotičkov Kranja!

Čeprav je tretje največje mesto v Sloveniji, Kranj obdaja slikovita narava, ki ponuja števila aktivna doživetja. Okoliški hribi, jezera, reki in zeleni gozdovi, vabijo k nepozabnim avanturam.

 

Kaj vse lahko doživite v Kranju zgolj v enem dnevu, vam ponujamo v fotoreportaži nekega lepega sončnega dne. Zamislite si, da bi bil lahko vsak vaš dan tako čudovit!

Šmarjetna gora nad Kranjem predstavlja hiter aktivni oddih od mestnega vrveža. Na vrhu se nahajata cerkev Sv. Marjete in hotel Bellevue, kjer si privoščite zajtrk z razgledom.

Bobovška jezera

V glinokopnih jezerih so našli okostje ledenodobnega mamuta, ki je tu živel pred okoli 180 tisoč leti. Ta naravna znamenitost je od starega mestnega jedra oddaljena le 5 km. Jezera v poletnem času nudijo prijetno osvežitev, pozimi, ko zamrznejo, pa vabijo drsalce.

Brdo pri Kranju

Posestvu Brdo bi lahko rekli kar posestvo doživetji. Na enem mestu združuje neokrnjeno naravo, kulturno dediščino in visok nivo storitev. Ta biser, ki je od centra Kranja oddaljen le 10 minut vožnje, vas ne bo pustil ravnodušne.

Kanjon Kokre

Kranjčani živimo v sožitju z naravo in močjo dveh rek, Kokre in Save. 30 metrov globok kanjon reke Kokre je drugi najvišji obmestni kanjon v Evropi in velika naravna znamenitost. Sprehod ob reki obljublja svež in zelen oddih sredi mesta.

Kanjon Zarice ter reka Sava

Mesto z druge strani objema še reka Sava, njen revir pa je pravi raj za ribolov in muharjenje. Po Savi se iz Kranja lahko zapeljete do Trbojskega jezera, ob katerem si lahko privoščite sladico v Čolnarni Trboje ali dobro ribo v naselju Praše.

Na raziskovanje kranjskega podeželja se lahko odpravite tudi s kolesom po kolesarskih poteh pod Storžičem. Poti so razgibane, speljane po manj prometnih cestah, skozi naselja, kjer boste na najbolj pristen način spoznali čare, vaške legende in kulinarične dobrote gorenjskega podeželja.

Udin Boršt

Na avanturi pod krošnjami konglomeratnega krasa spoznavajte naravna čudesa ter zgodbe preteklih dni. Ob vseh zanimivostih in možnostih rekreacije, ki jih ponuja narava Udin boršta z okoliškim podeželjem, bi bila prava škoda, da bi se vam ob obisku mudilo domov.

Sv. Jošt nad Kranjem

Sončni zahod pričakate na Sv. Joštu nad Kranjem. Priljubljena izletniška točka predstavlja odlično priložnost za rekreacijo, pobeg v naravo, ter pravo kulinarično doživetje, ki ga z nasmehom pričarajo v Domu na Joštu.

Kranj je lep!

Avtorji slik: Jošt Gantar