Festival Fest mest v Kranju

Fest mest je najdaljši festival v Sloveniji, ki združuje najboljše dogodke, predstave, razstave, koncerte in uprizoritve na prostem 21 zgodovinskih mest.

Vrh sodobne slovenske ustvarjalnosti lahko doživite tudi v Kranju, festivalu se to poletje pridružujemo s festivalom sodobnega kolaža KAOS in plesno predstavo Baletni dragulji.

Fest mest je priložnost, da mestne trge, ulice in njihove starodavne zgodbe začutite bolj sveže in ustvarjalno.

KAOS festival sodobnega kolaža

Festival poteka do 10. avgusta na različnih lokacijah mestnega jedra Kranja.

Nanašajoč se na osrednjo temo Pod površjem, festivalske razstave na ogled postavljajo kolažna dela, ki obravnavajo manifestacijo človekovih odzivov v današnjem kompleksnem svetu, kjer prava čustva pogosto ostanejo pod površjem, bodisi zaradi družbenih pričakovanj, stereotipnih zavor, prenasičenosti ali izgubljenega stika s samim seboj.

Baletni dragulji

Večer, posvečen najlepšim utrinkom svetovno znanih baletov, bo prava paša za oči za ljubitelje klasičnega baleta. Popelje vas od najbolj znanega Labodjega jezera, Trnjulčice, Hrestača, odrsko gracioznost pa začini s ščepcem flamenka in modernega baleta.

Glavni zvezdi večera bosta solista SNG Opera in balet Ljubljana Nina Noč in Kenta Yamamoto, ki ju bosta spremljali baletna skupina Stevens ter flamenko skupina CoraViento.

Na odru Letnega gledališča Khislstein se nam bo za en večer odprl čarobni svet plesa na glasbo svetovno znanih skladateljev kot so Čajkovski, Vivaldi, Bizet, Albeniz.

Sorodne vsebine

Jesen v Kranju_2023_Visit Kranj_hero

Kaj početi v Kranju v letu 2024?

Pripravili smo vodnik z mesečnimi predlogi, kaj početi v Kranju – kje jesti, piti, ...

zvonik-kranj-jost-gantar-1

Koncert in mesto = doživetje na kvadrat

Prihajate v Kranj na enega izmed dogodkov Prešernega poletja in imate v žepu že ...