ALPSKI MIK. MESTNI ŠIK.

Kranjsko Prešerno poletje za prešerno počutje

Kranj je prestolnica gorate Gorenjske s 6000-letno zgodovino in Evropska destinacija odličnosti 2023.

Dediščina mesta na skali in prepoznavni sodobni festivali ustvarjajo prešerno počutje in Prešerno poletje, polno festivalov. Raziščite Gorenjsko in Slovenijo na počitnicah v Kranju, mestu z alpskim mikom in mestnim šikom. Iz mestnih prizorišč z več kot 150 poletnimi dogodki, se lahko kar v gojzarjih ali na kolesu odpravite raziskovat alpske vrhove.

Vabljeni na poletni oddih in kulturni navdih v objemu Alp.

Pssst, prihajate v Kranj na enega izmed dogodkov Prešernega poletja in že imate vstopnico? Pred koncertom priporočamo še ogled kranjskih doživetij, na katere imate z vstopnico za koncert 20% popusta.

Poglejte program Prešernega poletja v Kranju. Od maja do septembra se bo na odru pod Alpami zvrstilo več kot 150 koncertov in dogodkov na prostem.

Prešerno poletje in prešerno počutje

V Kranju ste z eno nogo v naravi in z drugo v živahnem urbanem središču. Zvečer se staro mestno jedro, trgi in prizorišča v Kranju prelevijo v oder pod Alpami, ki gosti številne glasbenike in ustvarjalce iz Slovenije in regije. Ne zamudite prešernih koncertov in drugih zabavnih ali kulinaričnih dogodkov. Preverite program večjih koncertov na gradu Khislstein in večerov pod grajsko lipo.

Razgledi nad mestom in proteus pod mestom

Spustite se v skrivnostne rove pod mestom. Info center SOS proteus je zatočišče za človeške ribice, ki si prizadeva za varovanje ogroženega podzemnega sveta. Za človeške ribice skrbi predana družina znanstvenikov. Vsak dan se lahko odpravite tudi na voden ali digitalni potep pod mestom. Iz kranjskega podzemlja se povzpnite na zvonik cerkve sv. Kancijana, kjer je razgled na mesto in vse slovenske alpske verige najlepši.

Počitnice v Kranju, mestu ali v naravi

Kranj ima najbolj priročno lego in je od največjih slovenskih destinacij, kot so Ljubljana ali Bled, oddaljen le kratko vožnjo z avtom ali s kolesom. Iz udobja očarljivega mestnega jedra je peš le kratka pot do mirne narave in hribov. Zapeljite se s kolesom po Gorenjski, povzpnite se na hrib Jošt ali dvatisočak Storžič, zaplavajte v bližnjih jezerih. Poletje v Sloveniji je najlepše v zavetju svežine Alp.

Ne zamudite najboljših kuharskih mojstrov in lokalnih kulinaričnih specialitet. Kranjska dolga miza na gradu Khislstein ponuja najboljše iz Kranja.

Najlepše nastanitve v Kranju

Za pravo izkušnjo Prešernega poletja v Kranju preprosto morate ostati čez noč. Rezervirajte svojo najljubšo nočitev s pogledom na Alpe in doživite Kranj podnevi in ponoči.

Rezervirajte nočitev v trajnostni rezidenci v starem mestnem jedru, kjer je nekoč ustvarjal slavni slovenski pesnik in pisatelj Simon Jenko.