Kam v juniju 2023

Vse, ki se sprašujete kam v juniju, lahko potolažimo, da vam nikakor ne bo dolgčas. Od odličnih kulinaričnih dogodkov, do dobrodelno obarvanih tržnic z oblačili, pestro umetniško sceno, pravljičnih dogodkov za otroke do hlajenja v bazenu – junij bo poln priložnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa. Oglejte si naših 5 predlogov kam v juniju v Kranju. 

Hrana & pijača: Okusi kranjskih miz 

Kmetija odprtih vrat Pr’ Kočovc, Restavracija in kavarna Brioni ter gostilne Krištof, Lakner, Pr’ Matičku in Rekar vam do 18. junija postrežejo z meniji po enotni ceni 26€! Meniji so nastali iz lokalnih sestavin in vsak izmed chefov je meni obarval s svojim značilnim slogom. Med drugim vas tako pri Končovc čaka Krakovčev piščanec, polnjen s kruhom in pehtranom, pire zelene in pečenega jabolka, na Brionih telečja lička na kremi belušev in mavrahov, pri Krištofu sočni file Rešetovega prašička v družbi kranjskih žit in Kovačevih špargljev, pri Laknerju zrezek s šparglji, jurčki in štruklji, pri Matičku račje stegno z baziliko, pečena polenta s kozjim sirom, grah, pri Rekarju pa piščančja rulada, nadevana z jurčki, omaka s tartufi, pire domačih gomoljnic, šparglji. Celotne menije si lahko ogledate tukaj. Potrebne so predhodne rezervacije, ki jih opravite kar direktno pri izbranem gostincu. 

Nakup: Dobrodelni sejem second hand oblačil 

Mestni mačjak, Festival tekstilne umetnosti BIEN in Filmski festival KRAFFT so združili moči za dober namen! Na dobrodelnem sejmu, ki bo potekal v soboto, 17. junija, med 10.00 in 19.00 na terasi Layerjeve hiše boste lahko našli odlično ohranjene kose second hand oblačil. Z nakupom boste tako naredili nekaj dobrega zase in za okolje ter hkrati še prispevali denar za dober namen. 

Nasvet za izlet: ogled Rovov pod starim Kranjem malo drugače

Bienale tekstilne umetnosti BIEN je polepšal tudi kranjske rove! Vodenega ogleda po rastavi »podRAST. So rovi surovi?« se lahko udeležite v petek, 16. junija, ob 17.00 ali v sredo, 21. junija, ob 19.00. Potrebne so predhodne rezervacije na rezervacije@layer.si. Cena vodenega ogleda znaša 6€. 

Dogodek: Kresna noč – festival otrok

»O kresi se dan obesi« ali najdaljšo noč v letu bomo v Kranju praznovali s festivalom otrok! Festival ohranja kulturno dediščino in nas vrača nazaj k naravi. Z druženjem ob ognju pa otroke vabi k povezovanju in veselju do vsega lepega, kar smo skupaj zmožni narediti.

Program: 

23. 6., petek, 17.00: Otvoritev festivala (Trubarjev trg)
23. 6., petek, 17.00: Kresni sejem – predstavitev rokodelcev, zeliščarska delavnica, pletenje kresnih venčkov, pravljični kotiček, delavnica postavljanja ognja (Trubarjev trg)
23. 6., petek, 17.15: Družinske igre brez meja (češnjev vrt na Pungertu)
23. 6., petek, 18.00: Šentjanževe poroke – simbolične poroke vseh, ki se imajo radi (češnjev vrt na Pungertu) → obvezne prijave TUKAJ
23. 6., petek, 19.30: Koncert za otroke (češnjev vrt na Pungertu)
23. 6., petek, 19.30: Noč pod zvezdami – prenočitev v šotorih v češnjevem vrtu → obvezne prijave TUKAJ
23. 6., petek, 20.00: Kresovanje (češnjev vrt na Pungertu)
23. 6., petek, 21.00: Jazz koncert (Cafe galerija Pungert)

Ne zamudite: odprtje sezone Letnega kopališča

Letno kopališče bo s poletno sezono pričelo v petek, 16. junija. Bazen bo odprt vsak dan med 9.00 in 22.00. V soboto, 17. junija, med 15.00 in 20.00 ne zamudite Velikega animacijskega dne. Preizkusili se boste lahko v košarkarskem 3 v vrsto, mega kockah, veliki target areni in vodnih igrah.

Foto: Črt Piksi, BIEN, Sotočje otroškega veselja, Zavod za šport Kranj 

Sorodne vsebine