Kam v juniju 2023

Vse, ki se sprašujete kam v juniju, lahko potolažimo, da vam nikakor ne bo dolgčas. Od odličnih kulinaričnih dogodkov, do dobrodelno obarvanih tržnic z oblačili, pestro umetniško sceno, pravljičnih dogodkov za otroke do hlajenja v bazenu – junij bo poln priložnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa. Oglejte si naših 5 predlogov kam v juniju v Kranju. 

Hrana & pijača: Okusi kranjskih miz 

Kmetija odprtih vrat Pr’ Kočovc, Restavracija in kavarna Brioni ter gostilne Krištof, Lakner, Pr’ Matičku in Rekar vam do 18. junija postrežejo z meniji po enotni ceni 26€! Meniji so nastali iz lokalnih sestavin in vsak izmed chefov je meni obarval s svojim značilnim slogom. Med drugim vas tako pri Končovc čaka Krakovčev piščanec, polnjen s kruhom in pehtranom, pire zelene in pečenega jabolka, na Brionih telečja lička na kremi belušev in mavrahov, pri Krištofu sočni file Rešetovega prašička v družbi kranjskih žit in Kovačevih špargljev, pri Laknerju zrezek s šparglji, jurčki in štruklji, pri Matičku račje stegno z baziliko, pečena polenta s kozjim sirom, grah, pri Rekarju pa piščančja rulada, nadevana z jurčki, omaka s tartufi, pire domačih gomoljnic, šparglji. Celotne menije si lahko ogledate tukaj. Potrebne so predhodne rezervacije, ki jih opravite kar direktno pri izbranem gostincu. 

Nakup: Dobrodelni sejem second hand oblačil 

Mestni mačjak, Festival tekstilne umetnosti BIEN in Filmski festival KRAFFT so združili moči za dober namen! Na dobrodelnem sejmu, ki bo potekal v soboto, 17. junija, med 10.00 in 19.00 na terasi Layerjeve hiše boste lahko našli odlično ohranjene kose second hand oblačil. Z nakupom boste tako naredili nekaj dobrega zase in za okolje ter hkrati še prispevali denar za dober namen. 

Nasvet za izlet: ogled Rovov pod starim Kranjem malo drugače

Bienale tekstilne umetnosti BIEN je polepšal tudi kranjske rove! Vodenega ogleda po rastavi »podRAST. So rovi surovi?« se lahko udeležite v petek, 16. junija, ob 17.00 ali v sredo, 21. junija, ob 19.00. Potrebne so predhodne rezervacije na rezervacije@layer.si. Cena vodenega ogleda znaša 6€. 

Dogodek: Kresna noč – festival otrok

»O kresi se dan obesi« ali najdaljšo noč v letu bomo v Kranju praznovali s festivalom otrok! Festival ohranja kulturno dediščino in nas vrača nazaj k naravi. Z druženjem ob ognju pa otroke vabi k povezovanju in veselju do vsega lepega, kar smo skupaj zmožni narediti.

Program: 

23. 6., petek, 17.00: Otvoritev festivala (Trubarjev trg)
23. 6., petek, 17.00: Kresni sejem – predstavitev rokodelcev, zeliščarska delavnica, pletenje kresnih venčkov, pravljični kotiček, delavnica postavljanja ognja (Trubarjev trg)
23. 6., petek, 17.15: Družinske igre brez meja (češnjev vrt na Pungertu)
23. 6., petek, 18.00: Šentjanževe poroke – simbolične poroke vseh, ki se imajo radi (češnjev vrt na Pungertu) → obvezne prijave TUKAJ
23. 6., petek, 19.30: Koncert za otroke (češnjev vrt na Pungertu)
23. 6., petek, 19.30: Noč pod zvezdami – prenočitev v šotorih v češnjevem vrtu → obvezne prijave TUKAJ
23. 6., petek, 20.00: Kresovanje (češnjev vrt na Pungertu)
23. 6., petek, 21.00: Jazz koncert (Cafe galerija Pungert)

Ne zamudite: odprtje sezone Letnega kopališča

Letno kopališče bo s poletno sezono pričelo v petek, 16. junija. Bazen bo odprt vsak dan med 9.00 in 22.00. V soboto, 17. junija, med 15.00 in 20.00 ne zamudite Velikega animacijskega dne. Preizkusili se boste lahko v košarkarskem 3 v vrsto, mega kockah, veliki target areni in vodnih igrah.

Foto: Črt Piksi, BIEN, Sotočje otroškega veselja, Zavod za šport Kranj 

Sorodne vsebine

Kaj poceti v kranju 2023_lead_Visit Kranj

Kaj početi v Kranju v letu 2023?

Naš izčrpen vodnik »Kaj početi v Kranju v letu 2023« je poln informacij, idej ...

Zelen dan nagrajenci

Kranj uradno prejel naziv in plaketo Slovenia Green Destination Platinum

Destinacija Kranj še uradno prejela pridobljeni naziv in plaketo Slovenia Green Destination Platinum. ...

Kranj pogled iz zraka

Kranj prejel nagrado Evropska destinacija odličnosti 2023

Skupaj je tekmovalo 20 destinacij, v ožji izbor pa so se uvrstile tri; poleg ...