Najboljšo vodo pijemo v Kranju

Na Bled Water Forum 2023, ki sta ga skupaj organizirala Ministrstvo za naravne vire in prostore in Javni zavod Turizem Bled, sta bili podeljeni dve visoki priznanji, eno izmed njiju je prejel tudi Kranj.

Mestna občina Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj ter Komunala Kranj so prejeli prvi mednarodni certifikat odličnosti BWF za nadpovprečno kakovost pitne vode iz javnega vodnjaka na Glavnem trgu v Kranju. Prejeto priznanje se nanaša tudi na dokazano odgovornost in razumevanje pomena pitne vode za lokalno skupnost.

»Kakovost naše vode je krepko nad osnovnimi zahtevami varnosti in zato lahko zagotavljamo najvišjo raven ozaveščenosti o pomenu pitne vode v državi. Pitje vode iz pipe namreč zmanjšuje nepotrebno uporabo plastike in ohranja okolje čisto. Zato spodbujamo občane in goste, naj pijejo vodo iz pipe doma,« je ob prejemu priznanja povedal kranjski župan Matjaž Rakovec , ki je bil zelo vesel, da so prvi v Sloveniji pridobili ta mednarodni certifikat.

Prejeli smo prvi mednarodni certifikat odličnosti BWF za nadpovprečno kakovost pitne vode iz javnega vodnjaka na Glavnem trgu v Kranju.

Direktor Zavoda za turizem in kulturo Klemen Malovrh pa je ob tem povedal: »Prejeta nagrada gre ob bok preostalima dvema nagradama, ki smo ju prejeli v letošnjem letu, Evropska destinacija odličnosti in platinasti znak Slovenia Green Destination. Veseli smo, da lahko pokažemo še eno priznanje, da gremo v pravo smer, torej s trajnostnim razvojem.«

Med letošnjimi prijavitelji za najbolj inovativne in trajnostne tehnološke rešitve na področju pitne vode pa je za svoj sistem za nadzor kakovosti pitne vode Symbio Biomonioting System nagrado European Water Award 2023 prejelo poljsko podjetje PROTE Technologies for our Environment. SYMBIO BIOMONITORING SYSTEM je sistem zgodnjega opozarjanja pred onesnaženjem vode, namenjen pitni vodi. Sistem združuje naravno metodo bioindikacije, ki temelji na živih organizmih, imenovanih bioindikatorji, z moderno tehnologijo, ki omogoča avtomatski nadzor vode in arhiviranje podatkov.

Sorodne vsebine

Kaj poceti v kranju 2023_lead_Visit Kranj

Kaj početi v Kranju v letu 2023?

Naš izčrpen vodnik »Kaj početi v Kranju v letu 2023« je poln informacij, idej ...

Turistični vodni dan v Kranju

Na Turističnem vodnem dnevu Zavod za turizem in kulturo Kranj prejel certifikat Voda iz pipe

Ob svetovnem dnevu vode, ki ga obeležujemo 22. marca, je Zavod za turizem in ...

Kranj pogled iz zraka

Kranj prejel nagrado Evropska destinacija odličnosti 2023

Skupaj je tekmovalo 20 destinacij, v ožji izbor pa so se uvrstile tri; poleg ...