Odpira se Koruzni labirint Kranj 2024

V soboto 6. julija 2024 se odpira naš največji tematski park na prostem – Koruzni labirint Kranj. Poletna zabava v naravi, ki vsako poletje privablja obiskovalce iz vse Slovenije. Letos se nahaja ob vzhodni vpadnici v Kranj, tik za avtocestnim izvozom Kranj vzhod.

Tematika letošnjega Koruznega labirinta Kranj je ledena doba. Labirint se razprostira na 5 ha (50.000 m2) velikem koruznem polju in je v obliki ledenodobnega mamuta.

Organizatorji pravijo, da so želeli odpotovati v preteklost, se odmakniti od hitrega življenjskega ritma, ki kvari kvaliteto naših življenj. Odmakniti se od pametnih naprav in digitalnega sveta, ki (poleg poletne vročine) še dodatno pregrevajo naše glave in šibijo odnose.

Zavrteli so časovni stroj in le ta se je ustavil v ledeni dobi. Kakšna osvežitev in koliko skrivnosti. Takoj so vedeli da je to tisto, kar želijo letos raziskati skozi koruzni labirint. Piko na i pa je dodalo dejstvo, da so v času ledene dobe na področju letošnjega Koruznega labirinta Kranj živeli mamuti. Nedaleč stran odkrito okostje ledenodobnega mamuta to dokazuje tudi znanstveno.

Koruzni labirint Kranj se nahaja na lokaciji Kranj Primskovo, ob vzhodni vpadnici v mesto Kranj. V neposredni bližini je Mercator center Supernova.

Ker je Koruzni labirint Kranj namenjem odraslim in otrokom in ker ga v Kranju postavljamo že tretje leto, je letošnji nekoliko bolj zahteven. To pomeni, da bo še toliko bolj pomembno sodelovanje, kar pa je tako cilj in ideja projekta. Zabava v naravi, kvalitetno preživljanje prostega časa in druženje. Timbuilding za družine in prijatelje.

Vsebinsko bo letošnje raziskovanje Koruznega labirinta Kranj tudi raziskovanje prazgodovine, odkrivanje skrivnosti jamskega človeka in spoznavanje prazgodovinskih živali. Obisk bo olajšal zemljevid, s katerim bodo obiskovalci iskali interaktivne postaje. Del labirinta pa bo ponovno ”neraziskan”, kar pomeni, da ga bodo obiskovalci raziskali brez zemljevida. Tisti najbolj vešči, pa se tudi malo izgubili. Ampak saj veste kako pravijo, če se izgubimo, se lahko tudi najdemo.

Poleg poučnih bodo v labirintu tudi zabavne postaje, igre in naloge spretnosti. Zadnje, a ne najmanj pomembno, letos bo potrebno poiskati kar tri skrite točke.

Labirint je nastal v sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, kjer so študentje pri predmetu Geodezija oblikovali idejne zasnove. Avtorica načrta Koruznega labirinta Kranj je študentka Urška Urankar.

Naj se raziskovanje začne!

Sorodne vsebine

Jesen v Kranju_2023_Visit Kranj_hero

Kaj početi v Kranju v letu 2024?

Pripravili smo vodnik z mesečnimi predlogi, kaj početi v Kranju – kje jesti, piti, ...

zvonik-kranj-jost-gantar-1

Koncert in mesto = doživetje na kvadrat

Prihajate v Kranj na enega izmed dogodkov Prešernega poletja in imate v žepu že ...