Nočni pohod na Jamnik

Jamnik je ena najosupljivejših in najbolj fotografiranih razglednih točk, ne le na Kranjskem, ampak kar v vsej Sloveniji.

Z vrha ponuja slikovit razgled na Škofjeloško hribovje, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. Še posebej živahno je na Jamniku ob polni luni, ki je poseben izziv za mojstre fotografije in občudovalce lepega.

Fotografije nočnega pohoda na Jamnik, ki je potekal 26. novembra 2023, si lahko ogledate TUKAJ.

Pohod organizirajo KS Podblica, Zavod za turizem in Kulturo Kranj ter Planinsko društvo Kranj. Tokrat se nam bo pridružil odsek Nejca Zaplotnika za planince različnih zmožnosti.

Na PD Kranj si že od nekdaj prizadevajo, da bi planinstvo in gorništvo približali vsakomur in vsem. Nekateri gora ne vidijo, nekateri jih ne slišijo, nekateri jih brez pomoči ne zmorejo prehoditi, vsi pa jih enako občutijo in nosijo v svojem srcu. Njihova želja je, da bi v odseku Nejca Zaplotnika sledili sanjam vsem, ki si gore želijo čutiti na svoj, drugačen način. V odsek Nejca Zaplotnika vabijo vse, ki bi se radi le podružili, kot tudi tiste, ki bi želeli s svojim znanjem pomagati in sodelovati pri izvedbi aktivnosti.

Za pohod svetujemo primerna planinska oblačila in obutev ter opremo za nočni pohod (naglavno svetilko, pohodne palice, rezervna oblačila). Pot je primerna za vse starostne skupine, kljub temu pa je potrebna ustrezna telesna pripravljenost. Predviden čas vzpona je ena ura. Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost.

V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen na naslednjo polno luno, 26. decembra.

Vljudno vabljeni na nočno doživetje!


 

Več info:

– Datum: 26. november 2023 ob 17. uri

– Zbor: ob 16.45, štart ob 17. uri

– Parkiranje: urejeno bo parkirišče v Nemiljah.

– Trajanje: 3 ure

– Startnina: 5€ / osebo
Vključuje vodenje, topli napitek in prigrizek ter fotografijo na vrhu. Startnino lahko plačate prek spleta TUKAJ, osebno na Zavodu za turizem in kulturo Kranj ali uro pred začetkom pohoda pred gostilno “Na Razpokah” v Nemiljah.

Zaradi lažje organizacije dogodka so zaželene predprijave.


 

FOTOGALERIJA

Nočni pohod na Jamnik ob polni luni (26. 11. 2023).

Sorodne vsebine

Jamnik_Foto_Dragan-Gavranovic[1]

Pohod na Jamnik

Jamnik je manjši vrh, visok 831 metrov, a razgled je nepozaben. ...

zvonik-kranj-jost-gantar-1[1]

Zvonik kranjske cerkve

Ujemite razgled iz zvonika cerkve sv. Kancijana! ...

cloveska-ribica-nova[1]

Info center SOS Proteus

Obiščite Informacijski center za varstvo človeške ribice SOS proteus v Rovih pod starim Kranjem. ...