Info center SOS proteus med 100 najboljših trajnostnih zgodb na svetu

Nagrada, ki jo je Info center SOS proteus prejel z uvrstitvijo med 100 najbolj trajnostnih zgodb na svetu, gre v roke najbolj zaslužnemu – biologu Gregorju Aljančiču in njegovemu Zavodu Jamski laboratorij Tular. Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec in direktor Zavoda za turizem in Kulturo Kranj Klemen Malovrh sta Aljančiču nagrado predala v Info […]

V Barceloni potrditev, da je Kranj na pravi poti

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec se je odzval povabilu na 12. svetovni kongres pametnih mest (Smart City Expo World Congress 2023), na katerem v treh dneh pričakujejo okoli 25.000 ljudi, vključno s predstavniki mest in podjetij iz več kot 800 mest iz vsega sveta. Župan je sodeloval na eni od številnih razprav in predstavil […]

Najboljšo vodo pijemo v Kranju

Mestna občina Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj ter Komunala Kranj so prejeli prvi mednarodni certifikat odličnosti BWF za nadpovprečno kakovost pitne vode iz javnega vodnjaka na Glavnem trgu v Kranju.

Festival Eko teden

Festival Eko teden

Od ponedeljka, 20. 3., do četrtka, 30. 3., bo v Kranju na različnih lokacijah potekal festival Eko teden. Letos se je festivalu pridružilo še več kranjskih organizacij, ki so skupaj pripravile pester program delavnic, predavanj, razstav in izmenjevalnic.

22. Čistilna akcija OČISTIMO KRANJ – Kranj ni več usran

Zveza tabornikov občine Kranj v sodelovanju z Mestno občino Kranj letos organizira že 22. čistilno akcijo! Akcijo bo že tretje leto zapored spremljal Eko teden, ki še dodatno poudari pomembnost varovanja okolja. Pridruži se čistilni akciji in prispevaj k čistejši prihodnosti!