Kaj dobrega se v Kranju obeta ob prazniku zaljubljencev?

Kaj dobrega se v Kranju obeta ob prazniku zaljubljencev?

Iz tujine se je v zadnjem obdobju k nam razširilo praznovanje valentinovega, februarski val ljubezni pa je zajel tudi ponudbo marsikatere kranjske slaščičarne in restavracije. Prinašamo vam izbor nekaterih sladic in ostalih dobrot, ki jih kranjski gostinci in slaščičarji pripravljajo ob prazniku zaljubljencev, 14. februarja.

Sladki paketki iz Kraljevega mignona

Ustvarjalna slaščičarka Nataša Mohar Mustafa iz Kraljevega mignona (Cesta Jaka Platiše 17) bo za valentinovo tudi letos pripravila izbrane paketke slaščic. V paketkih bodo različne slaščice, med drugim tudi porcijska torta v obliki srca, tortice na palčki (tako imenovani cake popsi), mignoni, lučke in krofki.

Valentinovi paketki iz slaščičarne Kraljevi mignon (Foto: Lea Dujmović).
Valentinovi paketki iz slaščičarne Kraljevi mignon (Foto: Lea Dujmović).

Mama Paula: veliki in mali srčki

Do 14. februarja boste v kranjskem nakupovalnem centru Qlandia Supernova (Cesta 1. maja 77) lahko našli stojnico z napisom Mama Paula. Mlada Hana Kotar, ki v Britofu pri Kranju vodi omenjeno čokoladnico, je za praznik zaljubljencev pripravila čokoladne lizike vseh velikosti, hkrati pa na stojnici najdemo tudi čokoladne srčke z lepimi, ljubezni polnimi napisi. Če pa bi želeli na čokoladnem srčku videti poseben napis, namenjen vam ljubljeni osebi, bo treba to pravočasno sporočiti v čokoladnico Mama Paula. Morda še to: Mama Paula se bo s sladko ponudbo v nakupovalni center Qlandia Supernova vrnila še marca, in sicer ob dnevu žena ter ob materinskem dnevu.

Stojnica z izdelki čokoladnice Mama Paula bo do 14. februarja v nakupovalnem centru Qlandia Supernova.
Stojnica z izdelki čokoladnice Mama Paula bo do 14. februarja v nakupovalnem centru Qlandia Supernova.

Zaljubljene novosti iz ateljeja Umami

V ritmih ljubezni te dni ustvarja tudi Kranjčanka Tanja Drinovec, ki je konec lanskega leta na Hujah (Cesta talcev 7, to je v pritličju poslopja LUK – Medgeneracijski center) odprla izobraževalni center in gurmanski atelje Umami. Njene filigransko izdelane slaščice, ustvarjene z mislijo na valentinovo, so obarvane v rdeče in rožnate barve, okrašene so s srčki in povezane s skladnimi sladkimi okusi.

Sladko in srčno je te dni tudi v kranjskem ateljeju Umami.
Sladko in srčno je te dni tudi v kranjskem ateljeju Umami.

Valentinov meni v Sonetu

V Bistroju Sonet (Prešernova ulica 6) bodo 17. februarja pripravili valentinov meni.  Izbirali boste lahko med dvema jedilnikoma, ki sta na spletnih mestih Bistroja Sonet že objavljena. In ne pozabite na rezervacijo!

Zaljubljeno bo tudi na Brionih

Na kranjskih Brionih (Koroška cesta 10) bodo v slaščičarni in kavarni v barvah ljubezni zasijale tako nekatere pijače kot tudi posamezne slaščice, denimo porcijska jagodni oziroma čokoladni srček. Hkrati bo kuharska ekipa v restavraciji pripravila valentinov jedilnik in tudi tu velja: ne pozabite na rezervacijo.

Randez Vous in srčki

In to še ni vse: v Kavarni in slaščičarni Randez Vous (Oprešnikova 28, Kranj), ki ljubitelje sladkih dobrot razveseljuje že več kot 30 let, so tudi letos pripravili sladke valentinove srčke.

Zgoraj smo omenili samo nekaj sladkih kranjskih valentinovih zgodb. Če bi radi poiskali še kakšno, vas toplo vabimo k raziskovanju, pri čemer vam utegne biti v pomoč knjižica Kranjsko na krožniku, v katero smo zajeli tudi številne kranjske gostilne, restavracije in slaščičarne.

Sorodne vsebine

Kaj za dan žena pripravljajo kranjski gostinci?

Kaj za dan žena pripravljajo kranjski gostinci?

Osmi marec je dan, ko se radi spomnimo vseh tistih žensk, ki nam veliko ...

Kranjsko na krožniku 2023

Kranjsko na krožniku 2023

V Kranju smo pripravili novo brošuro, v katero smo zajeli gostilne in slaščičarne, kulinarične ...

Štruklji, kot jih pripravi Kranjčan, ki je lani postal chef tradicije.

Štruklji, kot jih pripravi Kranjčan, ki je lani postal chef tradicije

V največjem gorenjskem mestu so doma številne okusne zgodbe, ki jih krojijo s kulinariko ...