Kaj za dan žena pripravljajo kranjski gostinci?

Kaj za dan žena pripravljajo kranjski gostinci?

Osmi marec je dan, ko se radi spomnimo vseh tistih žensk, ki nam veliko pomenijo. In če je bil 8. marec v preteklosti predvsem v znamenju rož in pomladanskih šopkov, se v novejšem obdobju za posebne praznične ponudbe odloča tudi vse več gostincev in slaščičarjev. Vas zanima, kaj dobrega pripravljajo ob mednarodnem dnevu žena v Kranju?

Nekaj kranjskih restavracij je posebno ponudbo, ki jo pripravljajo za sredo, 8. marca, že napovedalo, nekatere pa bodo to bržčas še storile, zato vam priporočamo, da jim sledite na družabnih omrežjih, kjer restavracije in slaščičarne redno objavljajo, kaj novega pripravljajo.

Lepo vas vabimo k prebiranju številnih zanimivih zgodb, ki jih nosijo kranjske gostilne. Strnili smo jih v novo kulinarično brošuro Kranjsko na krožniku.

Mi smo te dni že zasledili, da bo v Gostilni pr’ Matičku (Jezerska cesta 41, Kranj) chef Matjaž Erzar pripravil praznični jedilnik, ki ga bo stregel tako v sredo, kot tudi v petek, 10. marca, obakrat med 15. in 20. uro. Chef Erzar ob dnevu žena pripravlja: jelena ali brancina na repinclju in granatno jabolko, sledi prosena kaša z jurčki in gorgonzolo, divjačinska ali morska glavna jed ter sladki grižljaji.

Jedilnik ob dnevu žena pripravljajo tudi v Restavraciji in kavarni Brioni (Koroška cesta 10, Kranj), kjer bo chef Tomaž Polenec za uvod pripravil burato na pečenih češnjevih paradižnikih z zelišči, nato bo na vrsti čemaževa juha, zatem mesna ali ribja glavna jed ter, za posladek, pomladna jogurtova pavlova. Mični praznični sladici, torej porcijsko tortico v obliki rdeče vrtnice in čokoladne cvetlične lončke, bodo ta teden stregli tudi v slaščičarni na kranjskih Brioni.

Tudi v Gostilni Rekar (Zasavska cesta 13, Kranj) so že napovedali, da bodo s posebno pozornostjo do, kot so zapisali, »naših žena, hčera, prijateljic in vseh žensk«. Gostilna Rekar v sredo, 8. marca, vabi med 12. in 21. uro.

In ne pozabite: če se ob dnevu žena odpravljate na kosilo ali večerjo, ne pozabite na rezervacijo.

Sorodne vsebine