Kranjsko na krožniku 2023

Kranjsko na krožniku 2023

V Kranju smo pripravili novo brošuro, v katero smo zajeli gostilne in slaščičarne, kulinarične dogodke in tržnice, tradicionalne in aktualne gastronomske zgodbe ter še veliko drugega.

Brošuro smo zasnovali z mislijo na domačine, ki jih zanima lokalna kulinarika in bi radi izvedeli, kako do sezonskih izdelkov, ki jih ponujajo kmetovalci iz Kranja in okolice. Zato smo v besedi in fotografiji zajeli, kaj dobrega nam ponujajo kranjske gostilne, restavracije, slaščičarne, tržnice in trgovinice z domačimi dobrotami.

Hkrati je publikacija namenjena turistom, ki jih med potovanjem zanimajo utrinki iz kranjske gastronomske preteklosti in bi radi izvedeli tudi to, kaj dobrega nam danes ponujajo gostinci v največjem gorenjskem mestu.

Toplo vas vabimo k raziskovanju pisanih zgodb, ki jih najdemo na kranjskih mizah. Prelistajte brošuro “Kranjsko na krožniku” TUKAJ.

Zajeli smo še enološke in gastronomske dogodke, ki jih v Kranju ne manjka – od Vinske poti v rovih pod starim delom mesta prek Kranjske dolge mize, Dneva kranjske klobase in piva ter Kostanovega piknika, vse tja do Dneva domačih dobrot in rednega kulinaričnega dogodka Kr’ petek je.

Sorodne vsebine

Falstaff_kulinarika 2023_Visit Kranj

Te tri kranjske gostilne priporoča avstrijska kulinarična revija Falstaff

Pred nekaj dnevi je avstrijska kulinarična revija Falstaff objavila seznam najboljših restavracij v Sloveniji ...

Da tradicija ne utone v pozabo: v Kranju zbiramo stare recepte

Da tradicija ne utone v pozabo: v Kranju zbiramo stare recepte

V Kranju smo se odločili, da v prihajajočih mesecih predstavimo nekaj starih, a še ...