Gostilna Rekar

V Gostilni Rekar prisegajo na lokalne, gorenjske sestavine. Tu najdete tradicionalne jedi, posebno poglavje pa so slastne sladice.

Nejc Rekar, ki danes vodi Gostilno Rekar, je tretja generacija gostincev v družini. Prisega na lokalne, gorenjske sestavine.

»Da je Gostilna Rekar danes taka, kot je, je vloženo ogromno truda in neprespanih noči. Ata Ivan je vso hrano za goste pridelal sam. Mnogokrat je bilo treba tudi ponoči narediti koline. Trud je bil nagrajen, saj je kmalu gostilna postala znana in so jo poleg domačih gasilcev, policije in delavcev iz okoliških tovarn začeli obiskovati tudi takratni visoki funkcionarji in gostje iz okoliških krajev,« so Rekarjevi zapisali o začetkih te gorenjske gostinske zgodbe, katere tradicija sega v leto 1958.

Zanimivo: prva tri leta je bila Gostilna Rekar v Dupljah, zatem se je preselila na Orehek, kjer stoji še danes. Nejc Rekar, ki danes vodi to gostilno, je tretja generacija gostincev v družini. Prisega na lokalne, gorenjske sestavine. Z ekipo vam pripravi tako moderno zastavljene jedi, kot tudi hrano po tradicionalnih receptih. To so juhe, jedi na žlico, žganci, solate, mesne in ribje jedi, burgerji …

Potem pa je tu še sladka vitrina – v njej je vselej polno hišnih dobrot, med katerimi so tudi Domače pite. Te v delavnici, ki je pripeta Gostilni Rekar, iz lokalnih sestavin srčno ustvarja Nejc Rekar, sveže ali zmrznjene pa lahko kupite tako v gostilni, kot tudi na izbranih lokacijah po Kranju in okolici.Lokacija
: Zasavska cesta 13, 4000 Kranj (google zemljevid)

Odpiralni čas:
čet.: 11:30 – 20:00
pet., sob.: 11:30 – 21:00
ned.: 11:30 – 18:00
pon. – sre.: zaprto

Kontakt:
00386 4 235 58 85
info@gostilnarekar.si
gostilnarekar.si

 

Sorodne vsebine

V Restavraciji Stara Pravda imajo širok nabor zorjenih steakov. Najboljši zrezki v Kranju po mnenju spletnega vodiča Restaurant Guru.

Restavracija Stara Pravda

Spletni vodič Restaurant Guru je leta 2023 ocenil, da tu pripravljajo najboljše zrezke v ...

V Okrepčevalnici na Razpokah vam vrata odprejo, samo če se naročite. Takrat vam Bernarda Rihtaršič pripravi domače dobrote.

Okrepčevalnica na Razpokah

V Okrepčevalnici na Razpokah vam vrata odprejo, samo če se naročite. Takrat vam Bernarda ...

V senci stoletnih kostanjev na Kokrici pri Kranju najdete Gostilno Lakner, kjer kuhajo malice in pripravljajo širok niz domačih jedi.

Gostilna Lakner

V senci stoletnih kostanjev na Kokrici pri Kranju najdete Gostilno Lakner, kjer kuhajo malice ...