Gostilna Rekar

Gostilna Rekar

Nejc Rekar, ki danes vodi to gostilno, je tretja generacija gostincev v družini. Prisega na lokalne, gorenjske sestavine.

»Da je gostilna danes taka, kot je, je vloženo ogromno truda in neprespanih noči. Ata Ivan je vso hrano za goste pridelal sam. Mnogokrat je bilo treba tudi ponoči narediti koline. Trud je bil nagrajen, saj je kmalu gostilna postala znana in so jo poleg domačih gasilcev, policije in delavcev iz okoliških tovarn začeli obiskovati tudi takratni visoki funkcionarji in gostje iz okoliških krajev,« so Rekarjevi zapisali o začetkih te gorenjske gostinske zgodbe, katere tradicija sega v leto 1958.

Zanimivo: prva tri leta je bila Gostilna Rekar v Dupljah, zatem se je preselila na Orehek, kjer stoji še danes. Nejc Rekar, ki danes vodi to gostilno, je tretja generacija gostincev v družini. Prisega na lokalne, gorenjske sestavine. Z ekipo vam pripravi tako moderno zastavljene jedi, kot tudi hrano po tradicionalnih receptih. To so juhe, jedi na žlico, žganci, solate, mesne in ribje jedi, burgerji …

Potem pa je tu še sladka vitrina – v njej je vselej polno hišnih dobrot, med katerimi so tudi Domače pite. Te v delavnici, ki je pripeta Gostilni Rekar, iz lokalnih sestavin srčno ustvarja Nejc Rekar, sveže ali zmrznjene pa lahko kupite tako v gostilni, kot tudi na izbranih lokacijah po Kranju in okolici.


 

Sorodne vsebine

gostilna-lakner-visit-kranj-foto-crt-piksi-1[1]

Gostilna Lakner

V senci stoletnih kostanjev na Kokrici pri Kranju najdete Gostilno Lakner, kjer kuhajo malice ...

restavracija-stara-pravda-visit-kranj-foto-arhiiv-1.w680h405c

Restavracija Stara Pravda

Spletni vodič Restaurant Guru je leta 2023 ocenil, da tu pripravljajo najboljše zrezke v Kranju, zato ...

Razpokah Črt Piksi

Okrepčevalnica na Razpokah

To je ena od tistih gostiln, kjer so vrata odprta, samo če se naročite. ...