Razstava »Čačkarije« avtorice Lucije Magajna

Vabimo vas na otvoritev razstave, ki bo v ponedeljek, 6. 11. 2023, ob 18. uri, v Galeriji Kranjske hiše. Glasbeni gost otvoritve bo Anže Kenk.

Razstava bo na ogled med 6. 11. in 6.12. 2023. Vljudno vabljeni! Letak si lahko ogledate TUKAJ.

O razstavi

Skice, ki jih rišemo, medtem ko počnemo druge stvari (se pogovarjamo po telefonu, kaj poslušamo, razmišljamo) odražajo prav tisto, kar se po navadi skrije nadzoru zavesti. So odraz nezavednega, odraz trenutnih občutij in prav zaradi tega so v meni vzbudile posebno zanimanje. Tako sem svoje »čačkarije« začela opazovati in ugotovila, da gre za popolnoma drug koncept ustvarjanja – drugačen od tistega, ko se ustvarjanja lotimo zavestno, z že vnaprej zastavljenim konceptom in vizijo o želenem rezultatu. Te skice najbolj pristno odražajo našo podzavest, naš notranji tok misli, naša resnična občutja in čustva ljudi ki jih srečujemo. Nekaj takšnih skic – »čačkarij« sem fotografirala in jim z grafično obdelavo ter s stripovskimi izseki dodelala podobo. Poudariti sem želela trenutne emocije ali tok nezavednih misli. Tako skice izrazijo predvsem trenutno stanje – občutje določene osebe v odnosu do drugih in okolice. Ironija in samoironija, ki barva skice, jim jemlje pretirano čustveno težo. Enako učinkujejo tudi elementi stripa, ki sem jih uporabila za izražanje občutij. »Čačkarije« so skice mojih, tvojih, naših trenutkov življenja, ki nas zadenejo s svojo iskrenostjo in izpovedno močjo.

O Avtorici

mag. Lucija Magajna. Z umetnostjo se je srečevala že kot srednješolka, predvsem v obliki fotografije. Svoja fotografska dela je večkrat zabeležila na razstavah (tudi predhodno, v Galeriji Kranjske hiše, Hiša mode – Ljubljana, Galerija Pungert – Kranj idr.), kasneje, pa je nekaj let izvajala fotografske in tudi grafične projekte za naročnike iz tujine (Japonska, USA, Belgija), zadnje leto pa se je spoznala tudi z odrsko fotografijo. Svojo magistrsko delo je posvetila raziskovanju tržnih strategij, ki jih blagovne znamke uporabljajo za pridobitev svoje popularnosti in iz tega področja razvila svoj (kritičen) pogled nanje. Dnevno se srečuje z različnimi ljudmi in njihove, prav tako pa tudi lastne, občutke ter emocije včasih prenese na papir. Bodisi v obliki v objektiv ujetih fotografij, poetičnih misli ali pa nezavedno, na papir narisanih »čačkarij«.

Sorodne vsebine

Anze Petelin Gallus_1

Anže Gallus Petelin / KOLEKCIJA PETELIN (2022 – 2082)

Anže Gallus Petelin / KOLEKCIJA PETELIN (2022 - 2082) ...

Slikarska razstava Zlatega teleta dom_Mimi v senu_JUN 2023

Slikarska razstava “Zlatega teleta dom”

Vabimo vas na otvoritev razstave "Zlatega teleta dom", ki bo v torej, 13. 6. ...

fotografska-razstava-kolekcija-7[1]

Fotografska razstava Kolekcija 7

Galerija Kranjske hiše ima sedem obokov, ki nudijo prostorski in estetski okvir fotografijam. Članice ...