SL
EN DE IT

Posestvo Brdo

S svojimi grajskimi gozdovi in travnatimi površinami predstavlja zakladnico kranjske aristokratske zgodovine, ki jo državniška srečanja na najvišji ravni in protokolarni dogodki še dandanes ohranjajo živo.

 

V parku Brdo se na 500 hektarih razprostirajo gozdovi, drevoredi, ribniki, ki ponujajo redek in zato še toliko bolj mogočen prizor, v katerem se daljna preteklost nevsiljivo zliva z novimi časi.

Renesančni grad Brdo je bil zgrajen v začetku 16. stoletja. Skozi stoletja so njegove sobane gostile zgodovinske osebnosti, kot so rodbina Zois, jugoslovanska kraljeva družina Karađorđević, jugoslovanski predsednik Josip Broz Tito in mnogi drugi.

Grad danes igra pomembno vlogo v državnem protokolu, znan pa je tudi po svoji bogati dediščini. Tako se ponaša z bogato zbirko kipov in slik slovenskih umetnikov, stilnega pohištva različnih zgodovinskih obdobij, dragocenih kristalnih lestencev in preprog ter z bogato založeno grajsko knjižnico.

 

Ta biser je od centra Kranja oddaljen le 10 minut vožnje, skriva pa Slovenijo v malem, skupaj z belimi lipicanci, poslikanimi panjskimi končnicami in s slamo kritimi kozolci toplarji. 


DOGODKI:

 • 28. maj 2023: Vseslovenski dan domačih dobrot (okušanje dobrot lokalne domače proizvodnje iz cele Slovenije);
 • 27. avgust 2023: Dan domačih dobrot Gorenjskih ponudnikov (okušanje dobrot lokalne domače proizvodnje iz Gorenjske );
 • 26. november 2023: Adventni sejem (nakup izdelkov domače proizvodnje, izdelava adventnih venčkov in novoletnih daril);
 • Vsako nedeljo od 10.30 do 13.30 v Elegans hotelu Brdo: Brunch lokalnih dobrot s konceptom Tomaža Kavčiča (vrhunski kulinarični produkt, podpisan z Michelinovo zvezdico);
 • Vsak vikend: Sprehodi po Parku Brdo, kjer boste srečali mnoge živalske in rastlinske vrste in se spogledovali z izjemno arhitekturo.

 • Lokacija: Predoslje 39, 4000 Kranj (google zemljevid)
 • Odpiralni čas

  Park Brdo je odprt vsak dan od sončnega vzhoda do mraka. Karte za vstop v park so na voljo na recepciji parka.*

 • Vstopnina: Odrasli 5 €; dijaki, študenti, upokojenci 3 €; otroci 2 €
 • Več info: brdo.si
 • Kontakt: Recepcija Parka Brdo / 00386 (0)4 260 12 00 / park@brdo.si

 

* V primeru protokolarnih dogodkov je Park Brdo zaprt za obiskovalce, zato priporočamo, da pred obiskom pokličete na tel. št. 00 386 4 260 12 00.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo