Restavracija Elegans hotela Brdo

Kulinarično zgodbo v Restavraciji Elegans Hotel Brdo piše chef Tomaž Kavčič. Na Brdu poudarjajo domače, lokalne in ekološke sestavine.

Vsak dan so vrata restavracije obnovljenega Elegans hotela Brdo na protokolarnem posestvu Brdo pri Kranju odprta tako za hotelske goste kot tudi za tiste, ki bi radi uživali v à la carte ponudbi kosil ali večerji.

Na Brdu za sestavine svojih jedi radi nakupujejo lokalno proizvedena živila in izdelke. Prepričani so, da tako gostom ponudijo možnost spoznavanja lokalne hrane, identitete in dediščine, bogatijo njihovo izkušnjo in razvijajo dodano vrednost domačih izdelkov.

Vodja kulinarike je chef Janez Šetina, ki s svojo pristno kreativnostjo skrbi za najzahtevnejše goste z vseh koncev sveta kot tudi iz Slovenije, in sicer na vseh protokolarnih objektih in tudi v restavraciji Elegans hotela Brdo.

Na Brdu so prepričani, da vrhunska kulinarika in okusi nastanejo tam, kjer vlada harmonično sodelovanje med človekom in naravo. To prepričanje potrjuje pridobljeni okoljski znak Slovenia Green Cuisine. Ekološko noto izražajo tudi s skrbnim nadzorom živil, hkrati pa goste spodbujajo k zmanjševanju količin zavržene hrane.

V hotelski restavraciji na Brdu hišne in lokalne sestavine spretno vpletajo v ustvarjanje jedilnikov. Vestno sledijo vodilu: lokalno, sezonsko, kakovostno, domače.

Omenimo lahko še, da v hotelski restavraciji po vnaprej določenih terminih pripravljajo zelo priljubljene nedeljske brunche, poleg tega pa vsak mesec poskrbijo za tematska kulinarična doživetja.

Toplo vas vabimo k raziskovanju pisanih zgodb, ki jih najdemo na kranjskih mizah. Prelistajte brošuro “Kranjsko na krožniku” TUKAJ.Lokacija
: Elegans hotel Brdo, Predoslje 39, 4000 Kranj (google zemljevid)

Odpiralni čas: vsak dan od 7.00 do 22.00

Kontakt
00 386 4260 10 00
recepcija@brdo.si
brdo.si
FB | IG

Foto:

Foto: Dean Dubokovič

Sorodne vsebine

V Bistroju Sonet kuhajo kosila, njihov cilj je imeti najboljša kosila v Kranju. Vinska karta je široka, s prepoznavnimi vini.

Bistro Sonet

V Bistroju Sonet kuhajo kosila, njihov cilj je imeti najboljša kosila v Kranju. Vinska ...

V Domu na Joštu kuhajo jedi na žlico, mesne in veganske dobrote, solate, juhe in sladice. Ob lepem vremenu lahko tu dobite tudi imeniten razgled!

Dom na Joštu

V Domu na Joštu kuhajo jedi na žlico, mesne in veganske dobrote, solate, juhe ...

Restavracija Brioni_Visit Kranj_2024_Foto Crt Piksi

Restavracija in kavarna Brioni

Restavracija in kavarna Brioni je v kulinaričnem vodniku Gault & Millau Slovenija 2022 označena ...