Dom na Joštu

V Domu na Joštu kuhajo jedi na žlico, mesne in veganske dobrote, solate, juhe in sladice. Ob lepem vremenu lahko tu dobite tudi imeniten razgled!

Leta 1950 je Smučarski klub Triglav na 845 nadmorskih metrov visokem hribu, ki je priljubljena rekreacijska točka Kranjčanov, zgradil Dom na Joštu. Danes ga vodita zakonca Sedej, Tina in Matjaž, ki že skoraj desetletje skrbita, da je tu vsakokrat nekaj novega.

»Jošt je način življenja,« je tista misel, ki jo večkrat slišimo v Domu na Joštu. In ta način življenja ne zajema le razgibane kuhinje, kjer nastajajo številne dobrote, temveč so tu tudi rekreacija, glasba, druženje in razgled.

Matjaž Sedej, kuhar z dolgoletnimi izkušnjami, je glavni v kuhinji. »Vselej sem si želel kuhati tu,« pojasni chef Sedej, ki je obiskoval kuharsko šolo v Parizu, kasneje pa je delal tudi v Londonu in na Novi Zelandiji.

Na Joštu kuhajo jedi na žlico (joto, golaž, telečjo obaro, ričet in podobno), pa tudi ostale dobrote (hišne testenine, svinjska rebra s krompirjevo solato, mesne in brezmesne jedi), solate, juhe in sladice. Po naročilu pripravijo tudi ostalo hrano. Naš namig: dogovorite se za ribe ali rižote.

Kaj pa pijača? Sokovi so gorenjski, briška vina na vrh pripelje družina Kristančič iz Medane, tu pa je tudi krokodilček – lokalno pivo, ki ga za Dom na Joštu varijo v bližnji Pivovarni Advocatus.

Morda še to: na Jošt vodijo številne pohodniške poti, medtem ko je izredno strma ovinkasta cesta pravi izziv celo za odlično pripravljene kolesarje. Lokacija
: Sveti Jošt nad Kranjem 2, 4000 Kranj (google zemljevid)

 Odpiralni čas:
pon. – ned.: 8:00 – 20:00
sre. – ned.: 10:00 – 19:00 (kuhinja)

 Kontakt:
00 386 41 312 372
daj.jost@gmail.com
domnajostu.si
FB | IG


VIDEO: Dom na Joštu (Kranjska dolga miza 2022):

 

Sorodne vsebine

Projekt Burger ponuja gurmanske burgerje. Sami pečejo bombetke, govedina je slovenska. Tudi ostala ponudba je urbana, izbrana in trendovska.

Projekt Burger

Projekt Burger je bil v kulinaričnem vodniku Gault Millau Slovenija 2021 omenjen z oznako ...

Gostilno pr' Matičku vodi chef Matjaž Erzar, ki je kuhar in lovec. Hkrati tudi vrtnari, zato je večina zelenjave z domačega vrta.

Gostilna Pr’ Matičku

Prepoznavni kranjski chef Matjaž Erzar – Matiček, ki že več kot dve desetletji gostilno ...