SL
EN DE IT

Savski drevored in Struževo

Če imate na voljo le malo časa in si vseeno želite kratek tek ali sprehod v naravi, izberite Savski drevored v Kranju. Ta ponuja prijetno ohladitev v vročih poletnih mesecih in miren kotiček, stran od kranjskega mestnega vrveža.

 

Pot po Savskem drevoredu začnemo tik pod mostom čez Savski otok. Prijetna potka se vije vse od Savskega otoka do Športnega parka Struževo. Peščena pešpot je lepo urejena – za oddih je pripravljenih kar nekaj klopi, na katerih lahko posedite in uživate ob reki, pogosto pa lahko opazujete tudi skoke na skakalnicah v pobočjih Šmarjete gore.

 

Pot lahko podaljšate po cesti skozi Struževo ob Savi in nadaljujete po makadamski cesti do nekdanjega strelišča, ker lahko posedite na produ ob Savi. Nazaj grede se lahko vrnete na Savski otok (Majdičev log), kjer vas čaka Kavarna Bazen, ki ponuja prijetno osvežitev in okrepčilo ob obrežju Save. Svetujemo vam, da se v mesto vrnete po novo urejeni sprehajalni poti ob Savskem kanalu, ki je opremljena z informativnimi tablami o zgodovini otoka in naravnih značilnosti.

 


ZA SPREHAJALCE:

 

Izhodiščna točka: Kranj – most na Savski otok
Končna točka: Struževo
Dolžina poti:  1 km drevoreda in 2,4 km do proda na Savi
Čas poti: 30 min v eno smer
Zahtevnost: lahka sprehajalna pot
Označenost: ni označeno


ZA KOLESARJE:

 

Zahtevnost: 1/5

Čas s kolesom: 30 min

Dolžina: 6,5 km

Višinska razlika: 70 m

Podlaga: makadam

Izhodišče: mestno jedro - parkirišče Stara Sava

 

Zemljevid poti: .gpx format (prenesi >> TUKAJ)

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE