Kranjski izleti

Kanjon reke Kokre

Mesto Kranj stoji na skali in se dviguje nad 30 metrov globokim kanjonom reke Kokre, ki je 2. najvišji mestni kanjon v Evropi. Edinstvena naravna znamenitost predstavlja pester mozaik vodnih in obvodnih biotopov. Urejena krožna pot po zeleni soteski sredi mesta ponuja oddih in sprostitev v naravi.

Sv. Jošt nad Kranjem in Šmarjetna gora

Lahko bi rekli, da v Kranju ni kolesarja, ki se še ni povzpel na Jošta in Šmarjetno. Sta najljubša hriba domačinov in odlična priložnost za rekreacijo, pobeg v naravo in uživanje v čudovitem razgledu in okusni hrani. Na vrhu Jošta vas pričakuje gostišče Dom na Joštu s sveže pripravljenimi dobrotami in napitki, na Šmarjetni pa hotel z vsemi udobnostmi.

Podrobni opisi kolesarskih poti: 

Kolesarska pot na sv. Jošt nad Kranjem

Kolesarka pot na Šmarjetno goro

Jamnik

Jamnik s cerkvijo sv. Primoža in Felicijana na vrhu velja za eno najbolj osupljivih razglednih točk v Sloveniji in je zato tudi priljubljena kolesarka in pohodniška destinacija. Med vožnjo skozi Zgornjo Besnico se lahko osvežite ob enem večjih potočnih drsečih slapov v Sloveniji – slapu Šum.

Bobovška jezera

Skupina treh jezer (Krokodilnica, Čukova jama in Ledvička) je nastala, kjer so včasih kopali glino in ob tem leta 1953 našli okostje mamuta. Jezerca so zaradi paleontoloških, ornitoloških in ostalih posebnosti zaščitena in razglašena za naravno znamenitost.

Posestvo Brdo 

Protokolarni biser posestvo Brdo je od centra Kranja oddaljen le 15 minut vožnje s kolesom in ponuja popoln oddih od mestnega vrveža. S svojimi grajskimi gozdovi, drevoredi, ribniki in travnatimi površinami predstavlja zakladnico kranjske aristokratske zgodovine.