SL
EN DE IT

Dogodki na Gradu Khislstein

Maj - september 2022 | Prostori gradu ter Vovkov vrt 

Beri več

Koristne povezave:

Zemljevid | Fotogalerija


DOGODKI NA GRADU KHISLSTEIN 
Maj - september 2022

Mogočni grad v starem mestnem jedru Kranja, ki je dobil ime po podjetniku Janžu Khislu, danes združuje znanje in zabavo. Na gradu Khislstein si lahko ogledate poučne razstave Gorenjskega muzeja ali pa obiščete enega izmed številnih dogodkov. 

 

Letno gledališče Khislstein v poletnem času ponuja pester kulturni program - Program letošnjih koncertov si oglejte tukaj. Poleg se nahaja Kavarna Khislsten 12.56, kjer lahko v miru uživate v svoji najljubši pijači. 

 

Ob torkih v juliju in avgustu bo vrt gradu Khislstein kulturno obarvan, saj bo postal prizorišče literarnih pogovorov in gledaliških predstav. Vsebine za Torkov kulturni vdih bodo prispevali Prešernovo gledališče Kranj, Gorenjski muzej in Mestna knjižnica Kranj.

 

Glasbeni večeri pod grajsko lipo, ki postrežejo z intimnimi glasbenimi dogodki,  bodo vsako sredo v juliju in avgustu - Program letošnjih koncertov si oglejte tukaj.

 

Vrt gradu bo letos tudi športno obarvan, saj bodo od maja do avgusta potekala druženja kolesarjev, ki se bodo na Kranjski kolesarski roži pripravljali na kolesarsko amatersko dirko L'Etape, ki bo v Kranju potekala od 3. do 4. septembra.

 

Cenik za uporabo Letnega gledališča Khislstein za prireditve najdete tukaj.  

 

 

Filmski večeri na Vovkovem vrtu

Glasbeni večeri pod grajsko lipo

Letno gledališče Khislstein

Torkov kulturni vdih

Gorenjski muzej

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo