Dan slovenskih dobrot v Parku Brdo pri Kranju

V nedeljo, 28. maja, si dan rezervirajte za kulinarične užitke, kulturno raziskovanje in slastna doživetja v parku Brdo, kjer bo potekal Dan slovenskih dobrot.

Na enem mestu se bo predstavilo več kot 40 lokalnih ponudnikov iz cele Slovenije, ki svoje visoko kvalitetne prehranske izdelke tržijo v okviru lokalnih blagovnih znamk. Dogodek, ki ga organizira Razvoja agencija Sora, na enem mestu predstavlja več kot 40 lokalnih ponudnikov iz cele Slovenije. Njihovi visoko kvalitetni prehranski izdelki se tržijo v okviru lokalnih blagovnih znamk. Izdelki odražajo tradicijo območja, s katerega prihajajo ter visoko kakovost, ki se odraža tudi skozi kratke dobavne verige. Na tržnici se bodo predstavili lokalni ponudniki blagovnih znamk: Babica in dedek, Blejski lokalni izbor, Bohinjsko, Dobrote Dolenjske, Idrija izbrano, Jeruzalem Slovenija, Naše najboljše, Okusi Rogle, Okusiti Laško, Sevnica Premium, Srce Slovenije, Zakladi Črni Graben, 100 % Lokalno, Hiša dobrot Bele krajine.

Izdelki teh blagovnih znamk ne predstavljajo le tradicije svojih regij, temveč tudi dokazujejo zavezanost k ohranjanju visokih standardov. S poudarkom na kratkih dobavnih verigah prodajalci zagotavljajo, da njihovi izdelki pridejo do potrošnikov na najbolj svež in trajnosten način.

Ne zamudite tudi številnih delavnic za otroke in odrasle, ki se bodo odvijale v sklopu dogodka.

Med obiskom Parka Brdo si vzemite čas in uživajte v njegovi čudoviti podobi. Ljubitelji narave boste cenili mirno okolje z bujnim zelenjem in slikovito urejeno okolico. Da bo doživetje še večje, se obvezno ustavite na Račjem otoku, kjer boste lahko uživali v kombinaciji lokalne ponudbe in tradicionalne brdske kulinarike. Potopite se v okuse in kulturo regije!

Osebni avtomobil tokrat lahko pustite doma in se na dogodek odpravite z brezplačnim avtobusnim prevozom, ki bo organiziran med 10.00 in 16.00. Zberite prijatelje in družino, skočite na avtobus in se pripravite na gastronomsko potovanje! Več informacij in postajališča si oglejte tukaj.

Sorodne vsebine

Falstaff_kulinarika 2023_Visit Kranj

Te tri kranjske gostilne priporoča avstrijska kulinarična revija Falstaff

Pred nekaj dnevi je avstrijska kulinarična revija Falstaff objavila seznam najboljših restavracij v Sloveniji ...

Da tradicija ne utone v pozabo: v Kranju zbiramo stare recepte

Da tradicija ne utone v pozabo: v Kranju zbiramo stare recepte

V Kranju smo se odločili, da v prihajajočih mesecih predstavimo nekaj starih, a še ...

Kranjsko na krožniku 2023

Kranjsko na krožniku 2023

V Kranju smo pripravili novo brošuro, v katero smo zajeli gostilne in slaščičarne, kulinarične ...