Kranj se je pridružil Slovenia Green Gourmet Route

Pot prečka skoraj vso Slovenijo, ki je bila leta 2021 imenovana za Evropsko gastronomsko regijo. Ob enem pa se popotniki ustavijo tudi v Kranju.

Slovenia Green ture so posebne zato, ker povezujejo izključno zelene destinacije, ki imajo pridobljen certifikat Slovenia Green in so zavezane k zeleni prihodnosti in trajnostnemu razvoju turizma.

Gastronomska pot po kateri se podate sedaj prinaša popoln potovalni načrt za vse, ki iščete zabavo, doživetja in odgovornost. Povezuje kakovostno hrano, zelene turistične destinacije z oznako Slovenia Green, prelepe razgibane pokrajine, lahko in zahtevnejše kolesarske poti ter »najbolj trajnostno usmerjeno državo na svetu«.

Pot poteka po gozdnih in slikovitih poteh, ki obiskuje restavracije z Michelinovimi zvezdicami, odlične lokalne bistroje, kmete in vinske kleti. Spoznajte bogato vinsko tradicijo Slovenije in njeno obsežno kulinariko.

Slovenia Green Gourmet Route se začne v Ljubljani, se odpravi na Gorenjsko v Škofjo Loko, Kranj in Radovljico. Od tam naprej se usmeri proti Bledu in Bohinju, kjer se z vlakom zapeljejo do sredine doline Soče. Od tam naprej pa se odpravijo do Vipavske doline, Krasa, Postojna in se vrnejo v Ljubljano. Na drugo stran pa se lahko zapeljejo po Sevnici, Krškem, vse do Ptuja in Maribora.

Poleg čudovite narave, hrane, vina in zeleno naravnanih certificiranih destinacij, je najpomembnejši vidik poti, da so ljudje ob njej njena najpomembnejša lastnost.

Iz Škofje Loke do Kranja se boste lahko zapeljali po dveh poteh – lažji ali težji z zahtevnejšimi vzponi. Počasi se boste približevali največjim slovenskim goram, Kranj pa tudi velja za prestolnico slovenskih Alp. Vabljeni, da se ustavite v Kranju, si ogledate njegovo bogastvo ali pa se udeležite katerih izmed številnih tur. Po poti pa ne pozabite obiskati Gostilne Krištof, Kmetije odprtih vrat pr’ Končovc, Hotela Actum in Posestva Brdo, ki imajo pridobljene različne znake in certifikate.

Več informacij in brezplačen navigacijski paket poti dobite TUKAJ. Paket vsebuje povezavo do interaktivnega zemljevida, GPX navigacijske sledi in brošuro z dodatnimi nasveti.

Fotogalerija

Foto: Žiga Koren

Sorodne vsebine

Kaj poceti v kranju 2023_lead_Visit Kranj

Kaj početi v Kranju v letu 2023?

Naš izčrpen vodnik »Kaj početi v Kranju v letu 2023« je poln informacij, idej ...

Zelen dan nagrajenci

Kranj uradno prejel naziv in plaketo Slovenia Green Destination Platinum

Destinacija Kranj še uradno prejela pridobljeni naziv in plaketo Slovenia Green Destination Platinum. ...

Kranj pogled iz zraka

Kranj prejel nagrado Evropska destinacija odličnosti 2023

Skupaj je tekmovalo 20 destinacij, v ožji izbor pa so se uvrstile tri; poleg ...