Teden restavracij v Kranju: vabijo Končovc, Matiček, Krištof in Brioni

Od 4. marca dalje lahko rezervirate mizo v kar 111 restavracijah, ki sodelujejo na najbolj okusnem pomladanskem tednu. Na tokratnem Tednu restavracij (15. – 24. 3. 2024) lahko izbirate tudi jedi, ki jih bodo pripravili štirje chefi v Kranju.

Vas zanima, kaj bodo med 15. in 24. marcem ponudili Pr’ Končovc, ki se dogodku tokrat pridružuje prvič, ter kaj bodo skuhali v Gostilni pr’ Matičku, Gostilni Krištof in na kranjskih Brionih?

Chef Aleš Kristan, ki Kmetijo odprtih vrat Pr’ Končovc na Javorniku nad Kranjem vodi skupaj z mamo Fani in ženo Katarino, pravi: »Ker smo želeli poskusiti nekaj novega, smo se pridružili Tednu restavracij. Jedi, ki smo jih pripravili, smo zgradili na starih jedeh, na jedilnik pa smo s ponosom vključili številne okusne, lokalno pridelane sestavine.«

Premierno na Tednu restavracij tokrat sodeluje Kmetija odprtih vrat Pr' Končovc (Javornik 10, Kranj). Foto: Dean Dubokovič / arhiv Visit Kranj
Premierno na Tednu restavracij tokrat sodeluje Kmetija odprtih vrat Pr’ Končovc (Javornik 10, Kranj). Foto: Dean Dubokovič / arhiv Visit Kranj

Pr’ Končovc: od divjačine do pečenega jabolka

Tako bodo Pr’ Končovc gostom, ki bodo rezervirali mizo na Tednu restavracij, za uvod ponudili domači divjačinsko paštetko na domači marelični marmeladi z listkom iz koruze, zeliščnim posipom in ajdovimi kockicami ter s hlebčkom domačega kruha.

Teden restavracij, ki bo tokrat med 15. in 24. marcem, se to pomlad osredotoča na izvirnost, zato poteka pod geslom: »Original, ne kopija!« Rezervacije so tudi tokrat obvezne. Več o najbolj okusnem tednu, ki se znova ponovi jeseni, in tudi seznam sodelujočih restavracij lahko najdete TUKAJ.

Sledil bo s porom polnjen zvitek govedine z vinsko omako in prilogo, sladica pa se bo zavrtela okoli polnjenega in na maslu pečenega jabolka. masla, popečenega na maslu, zraven katerega bodo postregli domač sladoled z okusom potice. Hkrati bodo Pr’ Končovc ponudili še vege meni.

Sladica, ki jo je chef Aleš Kristan pripravil za spomladanski Teden restavracij. Foto: arhiv Kmetije odprtih vrat Pr' Končovc
Sladica, ki jo je chef Aleš Kristan pripravil za spomladanski Teden restavracij. Foto: arhiv Kmetije odprtih vrat Pr’ Končovc

Cena jedilnika na Kmetiji odprtih vrat Pr’ Končovc je 24 evrov, več o tej prijetni kranjski kmetiji, točnih datumih in načinu rezervacije pa si lahko preberite TUKAJ.

Pr’ Matičku: jedi iz gozdov in morja

In kaj dobrega bo med 15. in 24. marcem, ki je letos rezerviran za Teden restavracij, v Gostilni pr’ Matičku pripravil chef Matjaž Erzar? V dveh smereh je razmišljal karizmatični kranjski chef, saj je zasnoval dva jedilnika – en je zanjo, drugi zanj.

Zanjo je chef Erzar, poleg pozdrava iz kuhinje, namenil tunov karpačo in osočnik, zeleno spomladansko juho in zelenjavni raviol tri sire in kapucinke; zanj bo poleg pozdrava iz kuhinje na mizo prinesel divjačinske mesnine, goveja lička v raviolu z zelenim poprom in goveji ramstek z zeliščnim maslom.

Chef Matjaž Erzar bo v Gostilni Matiček (Jezerska cesta 41, Kranj) ponudil ribji in mesni jedilnik. Foto: Nejc Vurnik / arhiv Visit Kranj
Chef Matjaž Erzar bo v Gostilni Matiček (Jezerska cesta 41, Kranj) ponudil ribji in mesni jedilnik. Foto: Nejc Vurnik / arhiv Visit Kranj

Chef Erzar bo pripravil še dodatno ponudbo: ob doplačilu boste lahko naročili še spomladansko zabeljeno solato z jajcem in Matičkovo gibanico, hkrati pa, ob doplačilu, izberete še vinsko spremljavo.

Še to: pri Matičku jedilnik, ki ga je treba obvezno rezervirati, stane 26 evrov, več o načinu rezervacije in podrobneje o jedilniku je zapisano TUKAJ.

Gostilna Krištof: gorenjska eleganca

Poglejmo še v Gostilno Krištof, kjer bo chef Uroš Gorjanc z ekipo po pričakovanju pripravil nekaj nadvse elegantno zapeljanih jedi.

V prvi jedilnik bo, poleg pozdrava iz kuhinje, pri Krištofu vključena kapučino ribja juha iz Vodomčeve postrvi, sledili bodo idrijski žlikrofi s telečjim ragujem in tudi jagnjetina.

Drugi jedilnik bo, po pozdravu iz kuhinje in že omenjeni juhi, na mizo prinesel še pomladansko solato in idrijske žlikrofe, tokrat postrežene z lečinim ragujem.

Ob Tednu restavracij bo chef Uroš Gorjanc v Gostilni Krištof (Predoslje 22, Kranj) pripravil dva elegantno zapeljana jedilnika. Foto: Črt Piksi / arhiv Visit Kranj
Ob Tednu restavracij bo chef Uroš Gorjanc v Gostilni Krištof (Predoslje 22, Kranj) pripravil dva elegantno zapeljana jedilnika. Foto: Črt Piksi / arhiv Visit Kranj

Tudi chef Uroš Gorjanc bo v Gostilni Krištof ob doplačilu poskrbel za dodatno ponudbo, in to bo duet štrukljev, ki bo usklajen z notami jabolk, sladoleda z okusom potice in vaniljeve kreme.

Cena jedilnika Tedna restavracij je v Gostilni Krištof 30 evrov, podrobnosti in način rezervacije je zapisan TUKAJ.

Na Brionih: ona in on

Če se na koncu ustavimo še v Restavraciji Brioni, kjer kuhinjo vodi chef Tomaž Polenec. Tudi tokrat je ustvaril dva menija: eden je zanjo, drugi zanj, oba pa se začneta s kruhom z drožmi in maslom ter pozdravom iz kuhinje.

Oba jedilnika zajemata tudi pečen nadevan jajčevec z domačim jogurtom in zelišči, tu pa je tudi krema pečenih paradižnikov z mussem kumare in bazilike.

Chef Tomaž Polenec bo na kranjskih Brionih ob Tednu restavracij pripravil jedilnik ona in on. Foto: Nejc Vurnik / arhiv Visit Kranj
Chef Tomaž Polenec bo na kranjskih Brionih ob Tednu restavracij pripravil jedilnik ona in on. Foto: Nejc Vurnik / arhiv Visit Kranj

Meni ona potem zavije do morskega bisqueja s hrustljavo polento in žafranom, meni on pa popestrijo telečja lička v vinski omaki.

Več o načinu rezervacij in podrobneje jedilniku, ki ga bodo na kranjskih Brionih za 24 evrov sestavili ob najbolj okusnem pomladanskem tednu, si lahko ogledate TUKAJ.

Sorodne vsebine

Boutique Umami in Tanja Drinovec foto Crt Piksi (5)

Dan žena v kranjskih slaščičarnah

Vas zanima, kakšni okusi nas tokrat pričakujejo ob dnevu žena? ...

Kranj med prejemniki priznanja Mesta mestom_naslovna

Kranj med prejemniki priznanja Mesta mestom

Ker je Kranjska dolga miza dobra praksa trajnostnega urbanega razvoja, je Kranj prejel priznanje ...