Jesenski teden restavracij tudi Pr’ Matičku, pri Krištofu in na Brionih

Najbolj okusni teden, ki ga ljubitelji dobre hrane že komaj čakajo, je tik pred vrati. Jesenski Teden restavracij bo potekal med 13. in 22. oktobrom, med več kot stotimi restavracijami pa so tudi tri iz Kranja. Vas zanima, kaj bodo kuhali pr’ Matičku, pri Krištofu in na Brionih?

Chef Matjaž Erzar bo v Gostilni pr’ Matičku (Jezerska cesta 41) ponudil dva jedilnika: prvi je za njega, drugi zanjo. Prvi jedilnik se bo do pozdrava iz kuhinje podaljšal do jelenovega karpača, jesenske juhe in gamsovega burgerja. Zanjo pa bo chef Erzar, ki gostilno vodi ob nepogrešljivi pomoči Simone Virant, pripravil skuto s kapucinko, jesensko juhi in file brancina, dopolnjen s cikorijo in krompirjem. Cena jedilnika je 25 evrov, rezervacija je obvezna.

Ker je zanimanje ljubiteljev dobre hrane za Teden restavracij praviloma zelo veliko, vam toplo svetujemo, da z rezervacijami pohitite. Več o najbolj okusnem jesenskem tednu in načinu rezervacije si lahko preberete TUKAJ.

Poleg naštetega bodo gostje, ki bodo rezervirali mizo na Tednu restavracij, pr’ Matičku izbrali tudi vinsko spremljavo briškega vinarstva Mužič, chef Erzar pa je, ob doplačilu, pripravil še dodatno ponudbo (jelenov jezik s hrenom, domač štrudelj, matičkovo gibanico in endivijo z vročim krompirjem).

Chef Matjaž Erzar iz Gostilne pr' Matičku (Jezerska cesta 41) ni samo kuhar, ampak tudi lovec in hkrati strastni vrtnar. Foto: Črt Piksi / arhiv Zavoda za turizem in kulturo Kranj
Chef Matjaž Erzar iz Gostilne pr’ Matičku (Jezerska cesta 41) ni samo kuhar, ampak tudi lovec in hkrati strastni vrtnar. Foto: Črt Piksi / arhiv Zavoda za turizem in kulturo Kranj

In kaj bodo kuhali v Gostilni Krištof (Predoslje 22), ki jo je Michelinov vodnik tudi letos uvrstil v svoj izbor in ji poleg tega pripel še zeleno zvezdico za trajnostno kulinariko? Chef Uroš Gorjanc z ekipo bo pripravil dva menija, oba se bosta začela s hladno predjedjo (tatar Vodomčeve postrvi, jajčna krema, inčuni, pinjole, čebula, krutoni in žajbljevo olje), sledila bo kostanjeva jesenska kapučino juha.

Prvi meni se bo nato nadaljeval z zajčjo ruladico v hrustljavem ovoju s slanino, drugi pa bo v ospredje postavil polnjeno papriko slovenskimi žiti in omako. Tu je cena menija 28 evrov, rezervacija je obvezna.

V Gostilni Krištof (Predoslje 22) bodo v Teden restavracij vključili vso pestrost jesenskih okusov. Foto: Peter Irman / arhiv Zavoda za turizem in kulturo Kranj
V Gostilni Krištof (Predoslje 22) bodo v Teden restavracij vključili vso pestrost jesenskih okusov. Foto: Peter Irman / arhiv Zavoda za turizem in kulturo Kranj

Še tretja restavracija v Kranju, ki se tudi to jesen pridružuje Tednu restavracij, pa so Brioni (Koroška cesta 10). Chef Tomaž Polenec bo tudi tokrat pripravil dva razgibana jedilnika, ki zajemata številne lokalne dobrote, tudi tiste iz pekarne Androžarna (Predoslje 23). Spotoma: ta butična kranjska pekarna, v kateri diši po dobrotah, pripravljenih z drožmi, je ravno te dni praznovala prvo obletnico.

V Restavraciji Brioni (Koroška cesta 10) bo chef Tomaž Polenec pripravil razgiban jesenski jedilnik. Foto: Črt Piksi / arhiv Zavoda za turizem in kulturo Kranj
V Restavraciji Brioni (Koroška cesta 10) bo chef Tomaž Polenec pripravil razgiban jesenski jedilnik. Foto: Črt Piksi / arhiv Zavoda za turizem in kulturo Kranj

Chef Polenec bo v ospredje prvega menija postavil hot dog hobotnice s koromačem, pomarančo in zelišči, kot tudi škampove raviole z bučo, pasijonko, gamberi in penasto omako. Drugi jedilnik bo zajel goveji tatar na popečenem briošu z masleno omako, kot tudi telečji file s hrustljavim krompirjem in telečjo omako.

A to še ni vse, saj bodo za goste Tedna restavracij na Brionih pripravili tudi že omenjeni kruh z drožmi in maslom, pozdrav iz kuhinje, kremo zelene s krompirjem in zraven še sezonski sorbet. Tudi tu so rezervacije obvezne, cena menija pa je na Brionih 23 evrov.

Sorodne vsebine

Uros Gorjanc in Maja Pak_Visit Kranj

Gostilna Krištof tudi letos dobila zeleno Michelinovo zvezdico

Zeleno Michelinovo zvezdico so Gostilni Krištof tokrat podelili že četrtič zapred. ...

Zbiramo stare jedi: mlečni sok (Pavla Bizjak)

Zbiramo stare jedi: mlečni sok (Pavla Bizjak)

Pavla Bizjak se je rodila v Loškem potoku, že več kot pol stoletja pa ...

Kranjsko na krožniku 2023

Kranjsko na krožniku 2023

V Kranju smo pripravili novo brošuro, v katero smo zajeli gostilne in slaščičarne, kulinarične ...