SL
EN DE IT

Kranjska dolga miza

junij 2023 |  Dvorišče gradu Khislstein 

Beri več

Koristne povezave:

Fotogalerija | Program


KRANJSKA DOLGA MIZA 
junij 2023

 

Kranjska dolga miza gurmansko doživetje povzdigne na višji kulinarični nivo s trajnostnim delovanjem, lokalnimi sestavinami, medgeneracijskim povezovanjem in socialno noto.

Dogodek spodbuja medsebojno povezovanje in sodelovanje, saj na njem moči združijo najboljši kranjski kuharski mojstri in pripravijo dovršeni meni iz 100% lokalnih sestavin domačih pridelovalcev, brez uporabe plastike za enkratno uporabo in z minimalno količino zavržene hrane.

Z dogodkom želimo okrepiti kranjsko trajnostno gastronomijo s promocijo lokalne pridelave, kratkih dobavnih verig in samooskrbe, predvsem pa napovedati pilotne dejavnosti Misije podnebno nevtralnih in pametnih evropskih mest do leta 2030 pod okriljem EU projekta Obzorja Evrope, v katerem bo naše mesto deležno podpore v preobrazbi za doseganje podnebne nevtralnosti.

 

Trajnostna mobilnost pomembno vpliva na zmanjševanje ogljičnega odtisa. Nasvet kako priti na dogodek z mislijo na čist in zdrav svet najdete v Mobilnem načrtu.

 

 

 

  • Dogodek Kranjska dolga miza smo premierno organizirali leta 2021. Več o lanskoletnem dogodku si preberite TUKAJ. Fotogalerijo lanskih utrinkov najdete TUKAJ

 


*Prireditev je organizirana v skladu z navodili NIJZ. 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo