Okusi kranjskih miz - Hiša Aleš

10. - 26. maj 2024

HIŠA ALEŠ 
Okusi kranjskih miz (10. – 26. maj 2024)

Hiša Aleš je ena od starih kranjskih gostiln, saj tu za goste kuhajo že več kot 90 let. Danes nudijo širok izbor ribjih in mesnih jedi, poleg tega poskrbijo še za vegetarijanske okuse in ljubitelje domačih sladic.

Značilna jed je hišni biftek, imajo tudi različne testenine, file brancina po mediteransko in še kaj bi se našlo v hiši gostoljubne družine Aleš, kjer imajo v zgornjih prostorih poslopja sodobno urejena prenočišča.

Jedilnik (10. – 26. maj 2024):

V Hiši Aleš bodo jedilnik, ki so ga pripravili za Okuse kranjskih miz, stregli od 13. do 16. maja ter od 20. do 23. maja. Rezervacija je obvezna.

Predjed: šparglji z gamberi v žafranovi omaki
 Glavna jed: medaljon svinjskega fileja v omaki iz tartufov, grahova polenta, sotirano korenje z bučnimi semeni, pesini njoki, pesin čips
Sladica: tiramisu s pistacijo, dehidrirane maline

Cena jedilnika: 29 evrov

 Lokalne sestavine: mesni izdelki iz Mesarstva Čadež (Visoko) in Mesarije Rožman (Mavčiče), domače dobrote s Kmetijstva Globočnik (Voglje) in z Domačije pr’ Gregorc (Praše), šparglji z Dolinarjeve domačije (Dorfarje). Kontakt
: 04 201 01 30

 Naslov: Breg ob Savi 38, 4211 Mavčiče (google zemljevid)

 Odprto:
pon. – sob. 17.00 – 22.00
ned., prazniki zaprto

Rezervacija:

V Hiši Aleš bodo jedilnik, ki so ga pripravili za Okuse kranjskih miz, stregli od 13. do 16. maja ter od 20. do 23. maja. Rezervacija je obvezna.

Po oddani rezervaciji boste na navedeni elektronski naslov v kratkem času prejeli potrditveni e-mail. Če e-maila ne prejmete, poskusite ponovno izpolniti obrazec oz. nam težavo sporočite na kulinarika@visitkranj.siRezervacija velja, ko vam nanjo po elektronski pošti odgovori izbrana restavracija!