Okusi kranjskih miz - Restavracija Tabor

10. - 26. maj 2024

RESTAVRACIJA TABOR 
Okusi kranjskih miz (10. – 26. maj 2024)

»Srce naše restavracije je seveda kuhinja, v kateri naš mojster ustvarja jedi, ki včasih spominjajo na barvno paleto, spet drugič so podobne pravim malim čarovnijam, vedno pa prinašajo pravo razkošje okusov.« S temi besedami restavracijo, ki daleč naokoli slovi po domiselno dodelanih morskih okusih, opiše vodja Mateja Markič.

Restavracija Tabor, kjer je chef Gašper Kordež, je v kulinaričnem vodniku Gault & Millau Slovenija označena z dvema kuharskima kapama, avstrijska revija Falstaff ji namenja troje vilic, ocenjevanje Vivi jo označuje s tremi srčki. Restavracija ima tudi trajnostni znak Slovenija Green Cuisine.

Jedilnik (10. – 26. maj 2024):

Spodaj zapisani jedilnik lahko v Restavraciji Tabor naročite v dneh, ko je restavracija odprta. Rezervacija je obvezna.

Pozdrav iz kuhinje
Predjed: duet morskih predjedi
 Glavna jed: file bele ribe z opečeno belo polento in pikantno ribjo omako

Cena jedilnika: 29 evrov

Dodatna ponudba (ob doplačilu): topla predjed – kapesanta z omako beurre blanc in drobnjakom (9 evrov), sladica – pomarančna tortica , čokoladni ganache in pomarančna omaka (7 evrov).

Lokalne in slovenske sestavine: mlečni izdelki s Kmetije Golar, ki jo vodi Eva Škrjanc (Žeje), zelenjava s Kmetije Toman (Podbrezje), bela polenta iz Mlina Katić (Krško), žganje, sadje in sok s Kmetije Jerala (Podbrezje).

 Kontakt: 04 533 01 31

 Naslov: Podbrezje 246, 4202 Naklo (google zemljevid)

 Odprto:
sre. – sob. 12.00 – 22.00
ned. 12.00 – 18.00
pon., tor. zaprto

Rezervacija:

Spodaj zapisani jedilnik lahko v Restavraciji Tabor naročite v dneh, ko je restavracija odprta. Rezervacija je obvezna.

Po oddani rezervaciji boste na navedeni elektronski naslov v kratkem času prejeli potrditveni e-mail. Če e-maila ne prejmete, poskusite ponovno izpolniti obrazec oz. nam težavo sporočite na kulinarika@visitkranj.siRezervacija velja, ko vam nanjo po elektronski pošti odgovori izbrana restavracija!